Sanatın Ritmi İş Sanat'ın 15. Sezonuyla Artıyor - Son Dakika
Güncel

Sanatın Ritmi İş Sanat'ın 15. Sezonuyla Artıyor

Bu yıl 15. yaşını kutlayan İş Sanat renkli ve zengin programıyla dünya yıldızlarını İstanbul'da ağırlamaya devam ediyor.

10.10.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzenlediği birbirinden özel etkinliklerle İstanbul'u kültür ve sanat alanında uluslararası bir buluşma noktası haline getiren ve bu yıl 15. yılını kutlayan İş Sanat yeni sezonunu kasım ayında açıyor.

Renkli ve zengin programıyla her yıl yediden yetmişe binlerce sanatseveri ağırlayan İş Sanat, yine dünyanın en ünlü sanatçılarına ve en saygın orkestralarına ev sahipliği yapacak. İş Sanat, Kasım 2014'te başlayacak ve Mayıs 2015'e kadar sürecek 15. sezonunda sanatseverlere klasik müzikten caza, dünya müziğinden dans gösterilerine, yerli projelerden şiir dinletilerine ve çocuk etkinliklerine uzanan geniş yelpazede bir program sunacak.

Geride kalan 14 yılda İş Sanat, 800 kişilik salonunda birbirinden başarılı ve çeşitli etkinliklerle dünyaca ünlü yıldızları İstanbul izleyicisiyle buluşturdu. Aynı çatı altında sahne sanatlarının yanı sıra galerileri ile de kültür sanata katkı sağlayan, 1200'e yakın etkinlikte bir milyon sanatseveri ağırlayan İş Sanat özgün projeleri ve pek çok ilke imza atan programıyla İstanbul'un kültür sanat alanında akla ilk gelen mekânlarından olmaya devam ediyor.

1 Kasım'da Alpaslan Ertüngealp yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve piyanist Hüseyin Sermet solistliğinde gerçekleşecek açılış konserinin ardından detaylarına ekte yer verilen onlarca konser, dans gösterisi, çocuk etkinliği ve şiir dinletileri İş Sanat'ın 15. yaşını kutladığı 2014-2015 sezonunu zenginleştirmeye hazırlanıyor. Sabırsızlıkla beklenen yeni sezonun biletleri 13 Ekim'de satışa çıkıyor. İş Sanat Kibele Galerisi 5 Kasım'da Özdemir Altan sergisi, İzmir Galerisi ise 22 Ekim'de Mehmet Mahir sergisi ile yeni sezonlarına başlıyor.

Klasik müzik sevenlerin buluşma noktası

Bugüne kadar ağırladığı yıldız isimler ve köklü orkestralarla adından övgüyle söz ettiren İş Sanat, yeni sezonunu, artık bir gelenek haline gelen Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası konseriyle açıyor. Dünyanın en prestijli müzik festivallerinden biri olan BBC Proms'a Türkiye'den davet edilen ilk topluluk olma ayrıcalığını yaşayan BİFO, 1 Kasım 2014 Cumartesi akşamı uluslararası başarılarıyla ülkemizi gururlandıran Alpaslan Ertüngealp'in şefliğinde ve piyanist Hüseyin Sermet'in solistliğinde sahne alacak.

2011 yılında yine İş Sanat'ta verdiği konserle hafızalarda unutulmaz bir yer edinen Rus keman virtüözü Vadim Repin, bu kez 14 Kasım 2014 Cuma akşamı İngiliz şef James Judd yönetiminde üst düzey performanslarıyla göz dolduran oda topluluğu Wiener Concert-Verein ile sahne alacak.

Güney Kore asıllı yeni kuşağın üstün yetenekli kemancılardan Sarah Chang'ın İspanya'nın en tanınan oda topluluklarından Filarmónia de Cámara de Valencia ile 25 Kasım 2014 Salı akşamı vereceği konser ve İtalya'nın en ünlü dönem müziği topluluklarından I Sonatori'nin günümüzün en başarılı keman sanatçılarından Giuliano Carmignola ile 5 Aralık 2014 Cuma günü vereceği konser sezonun göze çarpan etkinlikleri arasındaki yerlerini alıyor.

İş Sanat, 2014 yılının son klasik müzik konserinde, bugün sadece Almanya'nın değil, Avrupa'nın da en seçkin oda orkestralarından biri olarak gösterilen Münih Oda Orkestrası ve Alman- Japon piyanist Alice Sarah Ott'u ağırlayacak. 13 Aralık 2014 Cumartesi akşamı gerçekleşecek konserde topluluğu yeni neslin en dinamik şeflerinden Alexander Liebreich yönetecek.

Johann Strauss Orkestrası'nda klasik müzik mizahla birleşiyor

İş Sanat'ın her yıl yoğun bir ilgiyle takip edilen geleneksel yeni yıl konserinde bu yıl Johann Strauss Orkestrası sahne alacak. Şef ve piyanistliğinin yanı sıra bir komedyen olarak da büyük beğeni toplayan Rainer Hersch yönetimindeki topluluğa Avusturalyalı soprano Kristy Swift eşlik edecek. Hersch'in mizah dolu şovu ve görkemli dönem kostümleri giyen dansçılarla renklenecek bu özel konser, 7 Ocak 2015 Çarşamba akşamı gerçekleşecek.

İsviçre'nin köklü senfonik topluluklarından Basel Oda Orkestrası, yeni sezonun genç isimlerinden bol ödüllü Gürcü piyanist Khatia Buniatishvili ile aynı sahnede buluşacak. İtalyan dönem müziği hareketinin öncülerinden Giovanni Antonini şefliğinde 16 Ocak 2015 Cumartesi akşamı sahne alacak topluluk, Beethoven, Rossini ve Haydn'dan eserler seslendirecek.

Almanya'nın dünyaca ünlü dönem müziği topluluğu Akademie für Alte Musik Berlin beş yıllık bir aranın ardından ikinci kez İş Sanat'a konuk olacak. 10 Şubat 2015 Salı akşamı sahne alacak topluluğa, 2011 yılında Vivaldi çello konçertolarını birlikte kaydettiği Diapason Magazin tarafından "Yılın Sanatçısı" seçilen çellist Jean-Guihem Queyras eşlik edecek.

İş Sanat, 19 Şubat 2015 Perşembe akşamı genç virtüözlerden oluşan çok uluslu bir topluluk olan Chiaroscuro Quartet'i ağırlayacak. Biri Rus, biri İspanyol iki kemancı, İsveçli bir viyolacı ve Fransız bir çellistten oluşan dörtlü, Mozart, Haydn ve Schubert'ten eserler seslendirecek.

Adını "Yetenek Sizsiniz Litvanya" ile duyuran genç virtüözlerden akordeon sanatçısı Martynas Levickis 14 Nisan 2015 Salı akşamı, David Greilsammer batonu altında çok yönlü solistlerden oluşan oda topluluğu Geneva Camerata ile aynı sahneyi paylaşacak. Levickis, Beethoven'dan Vivaldi'ye, Ennio Morricone'den Lady Gaga'ya uzanan geniş bir yelpazede farklı stillerde icra ettiği akordeonuyla müzikseverlere keyifli bir akşam sunacak.

Keman virtüözü Yehudi Menuhin'in de övgüyle söz ettiği Philharmonia Quartet Berlin ülkemizin klasik müzik alanında yurt dışındaki en başarılı temsilcilerinden biri olan dünyaca ünlü birçok sanatçıyla başarılı projelerde yer almış Efe Baltacıgil ile 17 Nisan 2015 Cuma akşamı Mendelssohn ve Schubert'ten eserler seslendirecek.

İş Sanat'ta İki Dev Orkestra

Dünyanın en köklü orkestralarıyla klasik müziğin yeni yıldızlarını bir araya getiren İş Sanat bu sezon da ilklere imza atıyor.

Yeni kuşağın nefes kesen keman virtüözlerinden Ray Chen, dünyaca ünlü Alman piyanist ve orkestra şefi Christoph Eschenbach yönetimindeki Londra Filarmoni Orkestrası ile 3 Mart 2015 Salı akşamı İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. Müzikalitesiyle izleyenleri büyüleyen genç kemancı, 2014'te çıkardığı üçüncü albümünde işbirliği yaptığı deneyimli şef Eschenbach ile İstanbullu klasik müzik severlere eşsiz bir müzik ziyafeti sunacak. Klasik müzik tarihinde önemli bir yere sahip olan ve günümüz pop müzik -yorumlarıyla klasik müziğe yenilikçi bir yaklaşım getiren dünyanın en tanınmış orkestrası Londra Filarmoni ile Chen'in uyumu izleyenleri büyüleyecek.

78 yıllık tarihiyle ülkesinin en köklü orkestralarından biri olan Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası şef Vladimir Jurowski batonu altında görkemli bir konsere imza atacak. Klasik müzik dünyasında fırtınalar estiren genç Özbek piyanist Behzod Abduraimov'un topluluğa eşlik edeceği konser 5 Mayıs 2015 Salı akşamı gerçekleşecek.

İş Sanat, 15. sezonunun son klasik müzik konserini Renaud Capuçon ile taçlandıracak. 14 Mayıs 2015 Perşembe akşamı gerçekleşecek konserde Capuçon, Goethe ve Grand Prix du Disque gibi ödüllerle öne çıkan topluluklardan biri olan Berlin Oda Orkestrası ile etkileyici bir müzikal işbirliğine imza atacak.

İş Sanat İstanbul'da cazın ritmini artırıyor

15. sezonun caz konserleri yumuşacık sesi ve romantik yorumuyla en gözde kadın vokaller arasında yer alan Stacey Kent ile başlıyor. İstanbullu müzikseverlerin yakından tanıdığı Kent, 18 Kasım 2014 Salı akşamı cazın el değmemiş tınılarını Brezilya motifleriyle harmanladığı yepyeni şarkılarını İş Sanat izleyicileri için seslendirecek.

27 Kasım 2014 Perşembe akşamı ise yaşayan bir efsane, serbest cazın kurucularından saksafon sanatçısı Pharoah Sanders İş Sanat'ta triosuyla nefes kesen bir müzikal işbirliğine imza atacak.

İş Sanat İngiltere'nin yeni nesil caz müziğinin süper starı Anthony Strong'la 2014'e veda edecek. Sanatçı, 16 Aralık 2014 Salı akşamı İstanbullu caz severlere İş Sanat'ta unutamayacakları bir gece yaşatacak.

Geçtiğimiz sezon Soma'da meydana gelen maden kazası nedeniyle ertelenen Ravi Coltrane Quartet konseri bu sezon 27 Şubat 2015 Cuma akşamı caz tutkunlarıyla buluşacak. Babası efsanevi saksafoncu John Coltrane'den aldığı müzikal mirası yenilikçi üslubuyla bütünleştiren Ravi Coltrane, doğaçlama bir quartet düzenlemesinden oluşan son albümü Spirit Fiction ile İş Sanat sahnesinde olacak.

Sezonun caz kuşağının son konuğuysa caz trompetin efsane isimlerinden Tom Harrell. Zamanımızın en yaratıcı müzisyen ve bestecilerinden biri sayılan Harrell, 21 Nisan 2015 Salı akşamı başarılı doğaçlamaları, akıcı tınısı ve kendine has stili ile caz severlerle buluşacak.

Dünya müziğinin yıldız isimleri İş Sanat sahnesini taçlandıracak

İş Sanat'ta dünya müziği serisi, Neşeli Günler filminin yeni nesil sesleri The von Trapps ile başlayacak. İş Sanat sahnesinde İstanbullu müzikseverlerle tanışan The Von Trapps 12 Kasım 2014 Çarşamba akşamı Türkiye'deki ilk özel konserini yine İş Sanat'ta verecek.

Flamenko'nun efsane gitaristi Paco Peña yeni projesi Flamencura ile ilk kez 12 Şubat 2015 Perşembe akşamı İstanbullu hayranlarıyla buluşacak. İş Sanat, ocak ayında İtalya'dan bir divayı ağırlayacak. Kariyerine tiyatro ile başlayan, zaman içinde söylediği pop-caz türündeki şarkılarla tüm dünyada tanınan Ornella Vanoni, pek çok sanatçı gibi Türkiye'de ilk kez İş Sanat sahnesine konuk olacak.

İş Sanat'ın dünya müziği serisi, 3 Nisan Cuma akşamı Portekizli sanatçı Dulce Pontes'in vereceği konser ile sürecek. Türkiye'ye daha önce birkaç kez gelen ve müzikseverlerle güçlü bir bağ kuran sanatçı son albümü Momentos'tan şarkılar seslendirecek.

İstanbullular mayısta dünya müziğinin ünlü isimleri ile baharı selamlayacak. BBC Music eleştirmenleri tarafından "21. Yüzyılın Bob Marley'i" olarak tanımlanan şarkıcı ve söz yazarı Aşa (Asha) Avrupai tarzını Afrika ezgileriyle harmanladığı şarkılarıyla İş Sanat'ta cıvıl cıvıl bir konsere imza atacak.

Tunuslu ud üstadı Dhaffer Youssef da 1 1 Mayıs Perşembe akşamı İş Sanat'ın dünya müziği serisini renklendirecek bir başka isim. Soma'da yaşanan maden faciası sonrasında ertelenen Ayo konseri 2 Aralık 2014 Salı gerçekleşecek. Nijerya asıllı güzel sanatçı son albümü Ticket To The World'den şarkılarını İstanbul'da ilk kez seslendirecek.

İş Sanat'ta modern dansa doyacaksınız

İş Sanat'ın en çok ilgi gören etkinlikleri arasında yer alan modern dans serisine post-modern dansın en cesur temsilcilerinden Trisha Brown ve American Dance Theatre'dan New York City Ballet ve Alvin Ailey Dance Theatre'a Amerika'nın en önemli topluluklarına yaptığı güçlü sahne tasarımları ve duygu yüklü koreografilerle eleştirmenlerin gözdesi olan Jessica Lang'ın toplulukları konuk oluyor.

Efsanevi sanat yönetmeni ve koreograf Trisha Brown tarafından 1970 yılında kurulan Trisha Brown Dance Company, 40 yılı aşan deneyimini Brown'un en güçlü koreografilerinden oluşan bir repertuvarla 20 Aralık 2014 Cumartesi akşamı İş Sanat sahnesine taşıyacak.

Henüz 2011 yılında kurulmasına rağmen dans otoritelerinin dikkatini çekmekte gecikmeyen sıra dışı topluluk Jessica Lang Dance Company, iki gece üst üste İş Sanat'a konuk olacak. Dünyanın başlıca salonlarındaki kapalı gişe gösterileriyle dans dünyasını kasıp kavuran topluluk, 9-10 Nisan 2015 tarihlerinde sahne alacak.

Türk rock, pop, caz ve halk müziğinin en sevilen isimlerinden İş Sanat'a özel projeler

İş Sanat, herkese dokunan programında Türkiye'nin en sevilen sanatçılarını özgün projelerde buluşturuyor. Pop müziğin sevilen ismi Yalın 21 Kasım 2014 Cuma akşamı vereceği konser için oluşturduğu sürpriz müzisyen kadrosu ve şarkılarının yepyeni düzenlemeleriyle İş Sanat izleyicisini coşturmaya hazırlanıyor. 23 Aralık 2014 Salı günü halk müziğinin ve türkülerin duru sesi Mercan Erzincan Oyalı Yazma adlı üçlüsünü geniş bir müzisyen kadrosuyla icra edecek. Bu projede ilk kez Anadolu geleneğinin dünya mirası olarak sayılan sıra geceleri ve kürsübaşı sohbetleri kadın yorumcular tarafından sergilenecek. İş Sanat başarılı oyuncu Halit Ergenç'in solist olarak yer alacağı çok özel bir çalışmayı izleyicileri ile buluşturmaya hazırlanıyor. Ocak ayında gerçekleşecek konserde Ergenç, Sinema Senfoni Orkestrası eşliğinde klasikleşmiş müzikallerden ve sevilen film müziklerinden oluşan eserler seslendirecek. Caz sanatçısı, besteci, radyo programcısı olarak çok yönlü bir kariyer sürdüren Ozan Musluoğlu da All My Friends Are Vocalists isimli projesiyle adeta İş Sanat'ta yıldız yağmuru yaşatacak. Gökhan Özoğuz, Ceylan Ertem, Ece Göksu, Fatih Erkoç, Şevval Sam, Sarp Maden, Neşet Ruacan, Önder Focan, Şenova Ülker, Bulut Gülen ve Ferit Odman gibi birbirinden başarılı müzisyenin sahne alacağı proje 17 Şubat 2015 Salı akşamı gerçekleşecek. Bu sezonun çok konuşulacak bir başka konseri ise piyanist Tuluğ Tırpan ve müzik yazarı Murat Beşer'in imzasıyla 20 Mart 2015 Cuma günü hayata geçirilecek. Kendine has tarzıyla geniş kitlelerin sevgisini kazanan Can Bonomo ve Model grubunun solisti Fatma Turgut'un vokal olarak yer aldığı projede Türk rock müzik tarihine damga vurmuş sanatçıların eserlerinin seslendirilecek. İş Sanat'ın 15. yılına özel hazırlanan bu proje unutulmayacak konserleri arasında yer almaya aday.

İş Sanat'ın geleneksel hale gelen şiir dinletileri 15. sezonda da devam edecek

Şiir tutkunlarının yıllardır büyük bir ilgiyle takip ettiği şiir dinletileri 15. sezonda da sürecek. Nazım Hikmet, Ümit Yaşar Oğuzcan, Orhan Veli gibi Türk edebiyatında çığır açmış usta şairlerin şiirleri değerli sanatçılarımızın yorumuyla ses bulacak. 15 Aralık 2014 Pazartesi akşamı memleket şairi Nazım Hikmet'in şiirleriyle başlayacak seri, 19 Ocak 2015 Pazartesi akşamı modern hikâyemizin kurucularından Sait Faik'in hikâyeleriyle ve 16 Şubat 2015 Pazartesi akşamı Aşk Şiirleri ile devam edecek. "Benim hayatım roman değil, baştanbaşa şiirdir, aşktır" diyen Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiirleri 9 Mart 2015 Pazartesi akşamı seslendirilecek. Seri, İstanbul şairi Orhan Veli'nin şiirleri ile 13 Nisan 2015 Pazartesi akşamı son bulacak.

İş Sanat minik izleyicilerinin kalbini çocuk etkinlikleri ile kazanıyor

İş Sanat 15. sezonda yepyeni çocuk gösterileriyle küçük izleyicilerinin kalplerini bir kez daha fethetmeye hazırlanıyor. Geleneksel kültürümüzün ve Anadolu halk masallarının en sevilen karakterlerinden biri olan Keloğlan, Işıl Kasapoğlu'nun yönetiminde İş Sanat sahnesinde şarkılar eşliğinde yine sıradışı bir yorumla hayat bulacak. Murat Göksu'nun hazırladığı, Sahne Denilen Büyülü Kutu ise İş Sanat'ın çocuklar için sunduğu bir diğer özel etkinlik. Müzikli oyunda minik sanatseverler hem bir tiyatro oyununu sahneye koymanın sırlarını öğrenirken Büyülü Kutunun içinden çıkacak müzikal sürprizlerle eğlenceye boğulacak.

Genç müzisyenler yine Milli Reasürans'ta parlayacak

Genç müzisyenlerin yoğun talepleri sonucunda İş Sanat'ta bu sezon yedi parlayan yıldızın konseri gerçekleştirilecek. Yeni sezonun Parlayan Yıldızlar'ı kasım ayında açıklanacak.

Parlayan Yıldızlar'a Soylu Ailesinden Meriç Soylu Ödülü

Parlayan Yıldızlar serisinin en parlak yıldızına, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Soylu Ailesi tarafından Meriç Soylu ödülü verilecek. Genç yaşta kaybettiğimiz İş Sanat Yönetmeni Meriç Soylu'nun anısına verilen ödülün sahibi, sezon boyunca Parlayan Yıldızlar konserinde sahne alacak müzisyenler arasından seçilecek.

Biz programımızı yaptık, şimdi sıra sizde!

İş Sanat'ın 15. sezon etkinlikleri ve "Klasik, Caz, Dans" broşüründe yer alan toplam 22 etkinliğin biletleri 13 Ekim'de satışa çıkıyor. İş Sanat, bu sene de geçtiğimiz sene olduğu gibi sezonun tüm klasik müzik, caz konserleri ve dans gösterilerini indirimli olarak satışa sunuyor, ayrıca izleyicilerin paketlerini kendilerinin oluşturmasına da imkân sağlıyor. 5 etkinliğe bilet alan izleyicilere %10, 10 etkinliğe bilet alan izleyicilere %15, 15 etkinliğe bilet alan izleyicilere %20 indirim yapılıyor.

İş Sanat konserleri ile ilgili en güncel bilgiyi issanat.com.tr, Facebook ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz. İş Sanat konserlerinden görüntüler ve sanatçıların renkli röportajları Youtube/issanatsm sayfasından izleyebilir, İş Sanat'ta izlediğiniz sanatçıların müziklerini İş Sanat Spotify listemizden dinleyebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanatın Ritmi İş Sanat'ın 15. Sezonuyla Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement