Sanatseverler Teneffüs Sergisi Açılış Davetinde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Sanatseverler Teneffüs Sergisi Açılış Davetinde Buluştu

Sanatseverler Teneffüs Sergisi Açılış Davetinde Buluştu

Anel Grup'un Sosyal Sorumluluk Projesi Galeri 5'te düzenlenen "Teneffüs" karma sergisi, 5 Ağustos Çarşamba günü gerçekleşen açılış davetiyle, sanatseverlerle buluştu.

06.08.2015 12:24  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sevgi Aka, Merve Ertufan & Johanna Adebäck, Zeynep Solakoğlu, Ayşe Topçuoğulları ve Murat Yıldız'ın eserlerinin yer aldığı "Teneffüs" sergisi 22 Eylül'e kadar, Anel Grup'a ait Galeri 5 sergi alanında ziyaretçilerini bekliyor.

«Oyun serbesttir, oyun özgürlüktür. Oyun "gündelik" veya "asıl" hayat değildir. Oyun, bu hayattan kaçarak, kendine özgü eğilimleri olan geçici bir faaliyet alanına girme bahanesi sunmaktadır.»

«Oyunun unsurlarını belirtmek için kullanabileceğimiz terimlerin büyük bir bölümü estetik alanda yer almaktadır. Bunlar bize aynı zamanda güzellik izlenimlerini aktarma işinde de hizmet etmektedirler: gerilim, denge, salınım, birbirinin yerine geçme, zıtlık, çeşitleme, birbirine eklenme, ayrılma ve çözüm. Oyun dahil eder ve serbest bırakır. Özümler. Yakalar, başka bir ifadeyle, cezbeder.» Johan HUIZINGA

«Yaratıcı yazar bir çocuğun oyun oynarken yaptığını yapar. Ciddiye aldığı bir fantezi dünyası yaratır ve onu gerçeklikten keskin bir şekilde ayırarak duygularını katar.'» Sigmund FREU

Sanatçının yaratım süreci oyun oynayan bir çocuğun tavrına benzer. Henüz toplumun öğretileri tarafından bir kalıba sokulmamış çocuğun zihni özgürdür. Sanatta ve oyunda ortaya çıkan özgür tavır, yalnız sanatçıyı ve oyundaki insanı değil, onunla iletişim kurabilen bütün insanları da özgürleştirir.

'Teneffüs' sergisi Galeri 5'in mekanını, 13 Temmuz - 22 Eylül tarihleri arasında, Sevgi Aka, Merve Ertufan & Johanna Adebäck, Zeynep Solakoğlu, Ayşe Topçuoğulları ve Murat Yıldız'ın eserleri aracılığı ile bir 'oyun parkına' çevirerek izleyiciyi içindeki çocuğu dışarı çıkarmaya davet ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanatseverler Teneffüs Sergisi Açılış Davetinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement