Sanatsızlıktan Ot Bitti" - Son Dakika
Güncel

Sanatsızlıktan Ot Bitti"

Sanatsızlıktan Ot Bitti"

Marmaris'teki 6 bin kişi kapasiteli amfi tiyatro, bahar ve yaz aylarında az sayıda konser ve gösteriye ev sahipliği yaptı Hareketlilik çok az olduğu için otların sardığı amfi tiyatro, "Sanatsızlıktan ot bitmiş" yorumlarına neden oldu.

12.09.2014 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LEVENT KİŞİ - Marmaris'te daha önce görkemli konser ve gösterilere ev sahipliği yapan amfi tiyatroda, son yıllarda neredeyse hiç etkinlik düzenlenmemesi yüzünden otlar bitti.

İlçe merkezindeki 6 bin kişilik Marmaris Amfi Tiyatro'da, bahar ve yaz döneminde sadece birkaç konser gerçekleştirilebildi. Nazan Öncel, Teoman, Haluk Levent gibi ünlü sanatçıların yanı sıra Levent Kırca Tiyatrosu'nun "Haziran" ve Ferhan Şensoy'un "Ferhangi Şeyler" isimli oyunlarının da aralarında bulunduğu planlanan çok sayıda program, yeterli bilet satışı olmadığı için iptal edildi.

Daha önce binlerce kişinin katıldığı konserlere ve "Marmaris Bale Günleri" kapsamında Ankara, Antalya, İzmir, İstanbul ve Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarına ev sahipliği yapan amfi tiyatro, bugün ise gündüzleri turistlerin fotoğraf çekim alanı, geceleri ise madde bağımlısı ve sokakta yaşayanların barınağı haline geldi.

Hareketliliğin az olduğu amfi tiyatroda son dönemde otlar da büyümeye başladı. Tiyatroyu saran otlar, görenlerin, "Sanatsızlıktan ot bitmiş" yorumlarına neden oldu.

"Halk etkinliğe gidecek vakit bulamıyor"

Marmaris Filarmoni Derneği Başkanı Ahmet Altınöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmaris halkının önemli bir kısmının günde neredeyse 18 saat çalıştığını, halkın etkinliklere gidecek vakit bulamadığını ifade söyledi.

Tatilcilerin etkinliklerden haberdar edilerek katılmalarını sağlayacak bir yöntem izlenmesi gerektiğini belirten Altınöz, "Yeterince tanıtım imkanı bulunmadığı için yerleşik halk ve dışarıdan gelen misafirler, etkinliklerden haberdar olamıyor" dedi.

Kirası 500 liraya düşürüldü

Amfi tiyatronun akustik yapısının yetersizliğine de işaret eden Altınöz, çevreden gelen gürültülerin burada konser veya tiyatro yapılmasını zorlaştırdığını kaydetti.

Marmaris Belediyesinin, daha fazla etkinliğe ev sahipliği yapması için amfi tiyatroda fiyat indirimine gittiğini hatırlatan Altınöz, "Amfi tiyatronun daha önce 4 bin lira olan kirası önce 2 bin liraya, sonra da 500 liraya indirildi. Hatta toplum yararına faaliyet gösteren dernekler, tiyatrodan ücretsiz faydalanabiliyor" diye konuştu.

"Halk bedavaya alıştırıldı"

Marmaris halkının meydanlarda düzenlenen bedava konserlere alıştırıldığını belirten Altınöz, şunları söyledi:

"Sanatın bir değeri vardır. 1 liraya bile olsa ücret ödenmesi gerektiğinin öğretilmesi lazım. İnsanımız para vermediği şeyin kıymetini bilmiyor. Bu konuda devletin uyguladığı sistemler güzel. Tiyatrolar ve konserlere düşük fiyatlarla girebiliyorsunuz. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki gibi Marmaris'te de böyle bir şey yapılabilirse en azından toplu bilet satışlarıyla etkinliklere halkın katılımı sağlanabilir. Böylece Marmaris'te bir kültür sanat şehri olabilir." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sanatsızlıktan Ot Bitti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement