Sanayi Kenti Aliağa'ya Mavi Bayrak - Son Dakika
Yerel

Sanayi Kenti Aliağa'ya Mavi Bayrak

Sanayi Kenti Aliağa\'ya Mavi Bayrak

Türkiye’de sanayi kenti olarak tanınan İzmir’in Aliağa ilçesi, geçtiğimiz günlerde hizmete giren ‘Ağapark’ ile gözünü şimdide ‘bacasız sanayi’ turizmine dikti.

15.07.2016 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de sanayi kenti olarak tanınan İzmir'in Aliağa ilçesi, geçtiğimiz günlerde hizmete giren 'Ağapark' ile gözünü şimdide 'bacasız sanayi' turizmine dikti.

Aliağa ilçesine, beş yıldızlı otellerin plajlarını aratmayan kumsalı, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, oturma yerleri, spor sahaları, piknik alanları, çocuk yüzme havuzu, restoran ve kafeleri ile komplike bir tesis kazandıran Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Ağapark projesini mavi bayrak ile taçlandırmak için harekete geçti. Aliağa'nın günü birlik turizmine hareketlilik getiren 'Ağapark'a mavi bayrak kazandırmak adına tüm hazırlıklarını tamamlayan Başkan Serkan Acar, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'na resmi başvurusunu yaptı. Mavi bayrak başvurusunu gündemine alan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı, Ağapark'ı yerinde incelemek üzere Kuzey Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş'ı görevlendirdi. Ağapark'a gelerek tesisin karasal kısmında da denetleme yapan Doğan Karataş, 'Ağapark'a geçer not verdi.

BAŞKAN ACAR MAVİ BAYRAK KAZANDIRAN İLK BAŞKAN OLACAK

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, mavi bayrak müjdesini Aliağa halkına sosyal medyadan verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Acar, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Aliağalılar; yapmış olduğumuz Mavi Bayrak müracaatımızın denetimi bugün gerçekleştirildi. Mavi bayrak kriterlerini fazlası ile taşıyan a sınıfı deniz suyumuz ve istenilen kriterlerin kat ve kat fazlasını sunan tesisimiz Allah'a şükürler olsun ki tam not aldı. Yakın zamanda göndere çekeceğimiz mavi bayrağımızla Aliağa'mızın imajını bir kat daha arttırıp, iç turizmde de yavaş yavaş söz edilerek bir nebzede olsa İzmir'den gelinen yer olarak esnafımıza katkımız olacak inşallah. Hayırlı olsun. az laf, çok iş." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanayi Kenti Aliağa'ya Mavi Bayrak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement