Sanayi Sitelerinin Sorunları Çözülecek - Son Dakika
Yerel

Sanayi Sitelerinin Sorunları Çözülecek

Sanayi Sitelerinin Sorunları Çözülecek

Yeşiloba'daki sanayi sitelerinin sorunlarının çözümüne yönelik hazırlanan yol haritası çerçevesinde bölgede yapılacak projelerle ilgili ilk incelemeler gerçekleştirildi.

23.09.2014 10:02  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Yeşiloba'daki sanayi sitelerinin sorunlarının çözümüne yönelik hazırlanan yol haritası çerçevesinde bölgede yapımı öngörülen projelerle ilgili ilk incelemeler ve kurumlararası işbirliğinin gözden geçirilmesi tarafların buluşmasıyla gerçekleştirildi.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç'ın daveti üzerine Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Başmüdürü Ahmet Bülbül, Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu, Başkanlık Danışmanı Ahmet Erdoğan ve Enerjisa yetkilileri Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Emre Makine Tesislerinde biraraya geldi. DSİ tarafından başlatılan drenaj kanalı düzenleme çalışmaları ile ilgili bilgi alan heyet, sanayi sitelerinde yapılacak drenaj kanalı ıslah, su ve kanalizasyon, ulaşım ve estetik projeleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

ÇİRKİN GÖRÜNTÜ TARİHE KARIŞACAK

DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, 4 kilometre uzunluğundaki drenaj kanalının ıslah edilmesini içeren projenin ek yatırım programına alınmasının teklif edildiğini, kabul edilmesiyle 4 kilometre uzunluğundaki kanalda çalışmaların bir yılda tamamlanacağını söyledi. Aksu, "Drenaj kanalı betonla kaplanacak, etrafına korkuluk yapılacak. Proje tamamlandığında temiz su bırakılacak, içinde balık yetiştirilebilecek ve çirkin görüntü tarihe karışacak" dedi.

ULAŞIM VE ALTYAPI RAHATLATILACAK

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar da, bölgede yapılması planlanan yağmur ve kanalizasyon şebekesi yatırımları ile ilgili bilgi verdi. Pekar, bölgede yapılacak çalışmalarla su baskınlarının ve pis su görüntülerinin ortadan kaldırılacağını bildirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu da, öncelikli olarak ulaşımın rahatlatılmasının hedeflendiğini söyledi. Metal Sanayi Sitesi'ndeki mevcut köprünün genişletileceğini, bir köprü yapımının daha programlanarak ihale edildiğini belirten Bekaroğlu, 60 metre genişliğindeki bulvarın ise alt temellerinin hazırlandığını, Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Sitelerinde başlanan yol yapımının hızlı bir şekilde tamamlanacağını, altyapı çalışmalarının ardından yolların çağdaş görünüme kavuşturulacağını kaydetti.

"ELBİRLİĞİYLE ÇÖZÜME ULAŞACAĞIZ"

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, sanayi sitelerinin sorunlarının çözümlenmesi kamu ve yerel yönetimlerin işbirliğiyle önemli adım atıldığını belirtti. Kurum temsilcilerinin biraraya gelmesinin, çalışmaların sağlıklı ve uyumlu bir biçimde yürütülmesi açısından yararlı olduğunu belirten Kıvanç, "Elbirliğiyle sanayi sitelerimizin sorunlarının çözümünde sonuca ulaşacağız. Tüm çabamız Adana ekonomisinin ve sanayisinin gelişmesi, daha iyi koşullarda üretim yapar duruma gelmesi içindir" dedi.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Belediye Meclis Üyesi İsa Tuzcu, site sorunlarının kalıcı çözümüne yönelik çalışmaların büyük sevinç yarattığını belirterek, "Yıllardır kangren haline gelen sorunların çözümüne vesile olan, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Çağdaş ortamda üretimle, istihdamla, ihracatla kent ve ülke ekonomimize katkı sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanayi Sitelerinin Sorunları Çözülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement