Sanayicilerin sorunları TOBB'da masaya yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Sanayicilerin sorunları TOBB'da masaya yatırıldı

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile görüşerek bölgesel sorunları ve yatırım olanaklarını anlattı

10.02.2016 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Uğur, Bakanlara Balıkesir'i anlattı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Sanayi Odaları Konsey Toplantısı'nda sanayicilerin sorunları masaya yatırıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirilen TOBB İkiz Kuleler'deki toplantıda, 2016'da yılındaki gelişmeler ve beklentiler değerlendirildi.

Balıkesir farkı

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur da, Bakan Bülent Tüfenkci ve Bakan Fikri Işık ile görüşerek bölgesel yatırım olanaklarıyla çözülmesi gereken öncelikli sorunları aktardı. Başkan Uğur, BSO' nun geçtiğimiz Pazartesi akşamı Edremit' te gerçekleştirilen Balıkesir Ekonomik İstişare Toplantısı hakkında bilgi verdi. Uğur, "Balıkesir'de iki ay arayla bir ilçede düzenlediğimiz istişare toplantısında ilin dinamiklerini buluşturarak sorunların yerinde çözülmesine gayret ediyoruz. Her şeyi devletten bekleme alışkanlığı Balıkesir'de büyük ölçüde aşıldı. Balıkesir, sanayi yatırımları yönüyle fevkalade üstün avantajlara sahip. Özellikle Türkiye'nin ilk yerli otomobiline en uygun yatırım alanının Balıkesir olduğu konusundaki ısrarımızı sürdürüyoruz. Altyapı, ulaşım, pazarlama olanaklarıyla Balıkesir'in desteklenmesiyle Türkiye'ye önemli ölçüde katma değer sağlayabileceğimize inanıyorum" dedi.

Her iki bakan da ilgiyle dinledikleri BSO Başkanı İsmail Uğur'un değerli bilgiler verdiğini belirterek teşekkür etti.

Çözüm odaklı hizmet

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, hükümet olarak çözüm odaklı bir hizmet anlayışları olduğunu dile getirerek, iş dünyasına destek olmaya devam edeceklerini belirtti. İş dünyasının daha fazla üretmesini ve kazanmasını sağlamak istediklerini belirten Bakan Tüfenkci, sanayi odalarının sorunlarının çözümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarına işaret ederek, sanayi sektörüne yönelik çalışmaların öncelikli takipçisi olduğunu söyledi.

Patent atağı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, yıl içerisinde Borsa İstanbul bünyesinde kurulacak Fikri Mülkiyet Borsasıyla patentlerin ticarileşmesi açısından çok iyi sonuçlar alacaklarını belirterek, Patent Kanununu da TBMM gündemine taşımayı ve iki hafta sonra Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na bu konularla ilgili sunum yapmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye'nin sanayi ihracatında düşük teknoloji ürünlerden orta teknoloji seviyesine sahip ürünlere çıktığına dikkati çeken Işık, şu anda yüksek teknolojili ürünlerin ihracattaki payının yüzde 4 civarında olduğunu ifade etti.

Emtia fiyatları

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Emtia fiyatlarında çok çarpıcı bir gerileme yaşandığını öne sürdü. Hisarcıklıoğlu, "Petrol ve doğalgaz fiyatlarının gerilemesi, bir yanıyla lehimize. Zira ithalat faturamızı düşürüyor ama ihracatımızın üçte biri, yurt dışı müteahhitlik işlerimizin yüzde 85'i, gelen turistlerin yarısı, petrol ve doğalgaz ihracatçısı ülkelerden geliyor. Dolayısıyla bir tarafta enerji giderimiz azalıyor ama diğer taraftan, döviz geliri sağlayan sektörlerimiz zorlanıyor" dedi.

Kamu ve özel sektör el birliği içinde çalışarak, yüksek büyüme temposunu yeniden ülkeye kazandıracaklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, bakanlıklarla birçok projede ortak çalışmalar yürüttüklerine değindi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanayicilerin sorunları TOBB'da masaya yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement