Sancaktepe'de Eğitimin Kalitesi Yükseliyor - Son Dakika
Güncel

Sancaktepe'de Eğitimin Kalitesi Yükseliyor

Sancaktepe’de yeni kampüsünü açan Bahçeşehir Koleji, gelişimi gün geçtikçe hızlanan bölgede yeni bir soluk olmayı hedefliyor.

22.09.2014 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sancaktepe'de yeni kampüsünü açan Bahçeşehir Koleji, gelişimi gün geçtikçe hızlanan bölgede yeni bir soluk olmayı hedefliyor.

Bahçeşehir Kolejinin Anadolu Yakası'ndaki üçüncü kampüsü olan Bahçeşehir Koleji Sancaktepe, 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış bireyler yetiştirme hedefini İstanbul'un gelişen bölgesi Sancaktepe'ye taşıyor. Bahçeşehir Koleji olarak bölgede bulunma nedenlerinin gelişim sürecindeki bölgenin kaliteli eğitim ihtiyacını karşılamak olduğunu belirten Bahçeşehir Koleji Sancaktepe Okul Müdürü Nihan Uslu, "Bahçeşehir Koleji olarak bölgenin gelişim süreci ve popülasyonuna paralel olarak ihtiyacı karşılamak amacıyla yola çıktık. Bahçeşehir Koleji hem marka değeri hem de marka bilinirliği olan bir kurum olarak burada yeni bir soluk olacak. Burada hedeflediğimiz tam anlamıyla 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış öğrenciler yetiştirmek. Burada "sınıfımız dünya"konsepti ile ilerliyoruz. Dünya vatandaşı yetiştirme hadisesi sözle değil işlevsel olması gereken bir süreç. Bahçeşehir Koleji de bu anlamda üstüne düşen çalışmaları gerek sınıf içi gerekse sınıf dışı aktiviteler ile desteklemektedir" dedi.

Öğrencilerin ikinci dil kazanımına büyük önem verdiklerini vurgulayan Nihan Uslu, "İngilizce eğitimi ile ilgili olarak öncelikle anaokulundan itibaren öğrencilerimizin dil becerilerini ve yeterliliklerini en üst düzeye çıkarabileceğimiz saatlerle çalışmalar yürütülüyor. Hedefimiz onları 8. Sınıfta Avrupa ortak dil kriterlerine göre hedeflediğimiz aralıkta yani B1 ve B2 aralığında mezun edebilmektir. İkinci yabancı dil çalışmalarımız ise Fransızca, İspanyolca ve Almanca dillerinde olmaktadır. Burada da öğrencilerimizi uluslararası sınavlara hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

8. sınıf öğrencilerinin ter dökeceği TEOG Sınavı ile ilgili hazırlık çalışmalarını başlattıklarını söyleyen Uslu, "TEOG'da çok iddialı bir okuluz. Diğer kampüslerimizde olduğu gibi Sancaktepe Kampüsümüzde de sınava hazırlık çalışmalarımıza Ağustos ayı itibariyle başladık. Gerek Ulusal Sınava Hazırlık kursları, gerekse derslere bütünleşmiş olan ekstra çalışmalar ile öğrencilerimizin tüm alan derslerinde maksimum düzeyde başarılarını artırmayı hedefliyoruz. Sınava hazırlık çalışmalarımız hafta içi ve hafta sonu olmak üzere yapılandırılmış durumda. Sene sonunda da hedefimiz TEOG'dan üst düzeyde başarı elde etmek" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sancaktepe'de Eğitimin Kalitesi Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement