Sancaktepe'de Kurban Kesim Alanında Kavurma Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Sancaktepe'de Kurban Kesim Alanında Kavurma Ziyafeti

Sancaktepe\'de Kurban Kesim Alanında Kavurma Ziyafeti

Sancaktepe’de kurban kesim ve satış alanına kurban kesimi için gelen vatandaşlara Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem tarafından kavurmalı pilav dağıtıldı.

04.10.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sancaktepe'de kurban kesim ve satış alanına kurban kesimi için gelen vatandaşlara Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem tarafından kavurmalı pilav dağıtıldı.

Sancaktepeliler, Kurban Bayramı'nın 1'inci gününde kurban ibadetini yerine getirmek için Sancaktepe Kurban Kesim Alanı'nda biraraya geldi. Geleneği bozmayan Sancaktepe Belediyesi, vatandaşlara her yıl olduğu gibi kavurmalı pilav ve ayran dağıttı. Alanda acil durumlarda müdahalede bulunmak üzere 2 ambulans ve çok sayıda güvenlik görevlisi hazır bulunduruldu. Sabah saatlerinden itibaren kurban kesim alanına gelen vatandaşlar, randevulu kurban kesim sistemi sayesinde büyük kolaylık yaşadı.

Vatandaşlara kendi eliyle kavurmalı pilav dağıtan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, tüm İslam aleminin bayramını kutladığını belirtti. Erdem, "Bugün bayram, kurbanlar kesiliyor kurbanlar paylaşılacak. Hastalar ziyaret edilecek, fakirler gözetilecek yetim çocuklar hatırlanacak. Bu manevi atmosferden istifade edenlerden olalım diye düşünüyoruz. Biz de belediye olarak burada geleneksel olarak her kurbanda ikram ettiğimiz, kurbanın simgesi haline gelen kavurmalı pilavı ikram ediyoruz. Burada sabah itibariyle kahvaltı yapmadan gelen komşularımız var. Çünkü sabah namazından sonra kurbanlarını kesmek üzere buraya geldiler" şeklinde konuştu.

"ORTALAMA 5 DAKİKADA BİR HAYVAN KESİLİYOR"

Sancaktepeli vatandaşların ibadetini eksiksiz bir şekilde yerine getirmeleri için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyleyen Başkan Erdem, "Bizde tüm hazırlıklarımızı alt yapıyı ve lojistik desteğimizi günler öncesinden hazır hale getirdik. Ortalama 5 dakikada bir hayvan kesiyoruz. Yaklaşık 2 bin büyükbaş hayvanla beş yüz baş küçük hayvan vardı. Şu an parçalama ünitelerinde hazır durumda. Vatandaşlarımız yorulmadan herhangi bir sıkıntıya düşmeden burada kurbanları dualarla tedbirlerle kesip poşetleyip ibadetini gerçekleştiriyorlar" ifadelerini kullandı.

SANCAKTEPELİLER KURBAN KESİM ALANI'NDAN MEMNUN

Kurban ibadetini yerine getirmek için alanda sıra bekleyen vatandaşlardan Emre Akburak, "Dini vecibelerimizden bir tanesini yerine getirmeye geldik. Güzel bir telaş güzel bir mutluluk yaşıyoruz. Hayvanımızın kesilme sırasını bekliyoruz. Allah tekrar güzel bir bayram daha nasip etsin" dedi.

Belediyenin sağlamış olduğu hizmetten mutluluk duyduğunu belirten Şeref Canbaz ise, "Kurban Bayramı'nda kurbanımızı kestik, şu anda parçalama işlemi yapıyoruz. Belediyeye hizmetten dolayı teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sancaktepe'de Kurban Kesim Alanında Kavurma Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement