Sancaktepe'den Suriyeli Mültecilere Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Sancaktepe'den Suriyeli Mültecilere Yardım Eli

Sancaktepe Belediyesi tarafından Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanan 3 yardım tırı dualarla Şanlıurfa'ya gitmek üzere yola çıktı.

15.11.2014 09:41  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sancaktepe Belediyesi tarafından Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanan 3 yardım TIR'ı dualarla Şanlıurfa'ya gitmek üzere yola çıktı. TIR'ları uğurlayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Suriyeli komşularımız bizim misafirimiz" dedi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Sancaktepe Belediyesi ve Beşir Derneği tarafından birlikte yürütülen yardım çalışmaları sonucunda hazırlanan 3 yardım TIR'ı dualarla yola çıktı. İçinde gıda, giyecek ve barınma ürünleri bulunan TIR Samandıra Kültür ve Sanat Merkezi önünden Şanlıurfa'ya gitmek üzere hareket etti. Yardım TIR'larını Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem uğurladı.

"SURİYELİ KOMŞULARIMIZ BİZİM MİSAFİRİMİZ "

"Mazlum milletlere kucak açmış bir millet olarak kapımıza geleni geri çevirmeyiz" diyen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem Türkiye'ye sığınan Suriyeli vatandaşların her türlü ihtiyacına katkı sunmak zorunda olduklarını belirterek, "Suriyeli komşularımız bizim misafirimiz. Onlara kucak açmışız, kapı açmışız. 2 milyona yakın din kardeşimiz Türkiye topraklarında ve büyük milletimizin merhametine sığınmış. Bizler de hem kültürümüzün, hem inancımızın hem de insani davranışımızın gereği olarak kapımıza kadar gelenleri içeri almak zorundayız. Kendimizi bu konuda sorumlu görüyoruz. Bizde belediye çalışanları, mesai arkadaşlarım olarak derneğimizin bu güzel çalışmasına iştirak ettik, ortak olmuş olduk. Sebep olanlardan Allah razı olsun ve hiç kimseyi Cenab- ı Hak mağdur etmesin, mazlum duruma düşürmesin" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sancaktepe'den Suriyeli Mültecilere Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement