Sandıklı'da Dolu Tarım Alanlarına Zarar Verdi - Son Dakika
Güncel

Sandıklı'da Dolu Tarım Alanlarına Zarar Verdi

Sandıklı\'da Dolu Tarım Alanlarına Zarar Verdi

Sandıklı'da dolu tarım alanlarına zarar verdiAfyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde etkili olan dolu yağışı, ekili alanlara zarar verdi.

05.08.2016 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sandıklı'da dolu tarım alanlarına zarar verdi

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde etkili olan dolu yağışı, ekili alanlara zarar verdi.

Sandıklı merkez, Örenkaya, Menteş, Alanascit ve Kusura köylerinde dün gece etkili olan dolu yağışı şeker pancarı, patates, soğan ve mısır ekili olan alanlara zarar verdi. Yer yer kalınlığı 3 santimetreyi bulan dolu yağışının ardından Sandıklı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bölgede zarar tespiti yaptı. Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız da yönetim kurulu üyeleriyle ekili alanları dolaşarak üreticilerden bilgi aldı.

Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız, hava sıcaklığının 35 derece olmasına rağmen dolunun halen erimediğini söyledi. Bu durumun dolunun ne kadar şiddetli yağdığının bir göstergesi olduğunu ifade eden Yıldız, "Yönetim kurulu üyelerimizle arazideki zararı inceliyoruz. Çiftçimizin yaşadığı sıkıntıyı üst makamlara aktararak çözüm yolları arayacağız. Hasadı yapılmayan ürünlerin tamamında zarar var. Patates, pancar, soğan, fasulye, karpuz, mısır gibi halen toplanmayan ürünün tamamında zarar var" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sandıklı'da Dolu Tarım Alanlarına Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement