Sandıklı'da Toprak Tahlil Laboratuvarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Sandıklı'da Toprak Tahlil Laboratuvarı Açıldı

Sandıklı\'da Toprak Tahlil Laboratuvarı Açıldı

Sandıklı Kaymakamlığı Köyler Hizmet Götürme Birliği tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü bahçesine yaptırılan prefabrik toprak tahlil laboratuvarının açılışı yapıldı.

26.09.2016 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sandıklı Kaymakamlığı Köyler Hizmet Götürme Birliği tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü bahçesine yaptırılan prefabrik toprak tahlil laboratuvarının açılışı yapıldı.

Açılışa, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı İl Genel Meclisi Üyeleri ve Sandıklı Merkez, Köy ve Kasaba muhtarları katıldı.

Sandıklı Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Salman, laboratuvarın ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Laboratuvarın son aşamasına gelinceye kadar emeği geçen herkese teşekkür eden Salman, "Bilindiği üzere toprak tahlili tarım için çok önemli bir konu. Tarımda en büyük girdilerden bir tanesi gübre. Şu anda Sandıklı ve Türkiye'nin genelindeki bir problem olan az ve çok gübre kullanımı." diye konuştu.

Kaymakam Faik Arıcan da toprağın korunmasının anayasada yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Toprağın korunması ile ilgili tedbirler bizim üzerimize düşen bir görevdir. İlçemizin bulunduğu yer itibari ile vatandaşlarımızın geçim kaynaklarının büyük bir bölümü tarım ile ilgilidir. Tarımın hem hayvancılık birimi hem de ziraat birimi var. Sonuç itibari ile ikisinin kökeni de toprağa dayalıdır. Hayvanı yetiştirebilmek için iyi ürün alacaksınız topraktan ona o ürünü vereceksiniz veya şeker pancarı, patates veya hangi ürün olursa onu yetiştirip satacaksınız ki evinizin ekonomisi sağlanabilsin. Tarım ile ilgilenen vatandaşlarımız genelde klasik yöntemler bulmuşlardır. Ekerler, tohumu atarlar Allah kerim. Vatandaşlarımızın iyi ürün yetiştirmesi, iyi mahsul alınması ve topraktan asgari safhada faydalanılmasının sağlanması bizim amacımız ve isteğimizdir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sandıklı'da Toprak Tahlil Laboratuvarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement