Sandıklı'da "Yunus Emre'yi Anma" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Sandıklı'da "Yunus Emre'yi Anma" Etkinliği

Sandıklı'nın Yunus Emre mahallesinde, Sandıklı Hisar Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Yunus Emre Mahallesi sakinleri "Yunus Emre'yi Anma" etkinliği düzenlendi.

04.05.2016 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sandıklı'nın Yunus Emre mahallesinde, Sandıklı Hisar Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Yunus Emre Mahallesi sakinleri "Yunus Emre'yi Anma" etkinliği düzenlendi.

Okul salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Kaymakam Faik Arıcan, Yunus Emre felsefesini, kültürünü günümüzde daha çok yaymamız ve yaygınlaştırmamız gerektiğini söyledi.

"Yunus Emre kültürü sevgidir, saygıdır, birlikteliktir" diyen Kaymakam Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin bir çok yöresinde Yunus Emre'nin anıt mezarlarına rastlamak mümkündür. Sandıklı'da bu yörelerimizden bir tanesi. Bu ülkemizde Yunus Emre'ye olan sevgiyi, ona olan özlemini ifade eder. Elbette biz araştırmacılarımızın çalışmaları ve belgeler sonucu gönül rahatlığı ile Yunus Emre'nin mezarının Sandıklı'da olduğunu söyleyebiliyoruz. Biz zarfa değil de, mazrufa bakalım, öze bakalım. Kutsal vatanımızda Yunus Emre'ye sahip çıkan yerler çoğalsın ki, bu vatanımız daha da kutsal hale gelsin"

Etkinliğe Kaymakam Arıcan'ın yanı sıra, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Muhittin Bilgiç, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık, Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Ali Sönmez, öğrenciler ile çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sandıklı'da 'Yunus Emre'yi Anma' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Şule Ece Bozyaka: Emeği geçenlere teşekkür ederiz.. Çok güzel ve anlamlı bir programdı. 0 0 Yanıtla

Advertisement