Sandıklı Hastanede Deprem ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Sandıklı Hastanede Deprem ve Yangın Tatbikatı

Sandıklı Hastanede Deprem ve Yangın Tatbikatı

Afyonkarahisar Sandıklı Devlet Hastanesinde, Hastane Afet Plan Tatbikatı Projesi kapsamında 'deprem ve yangın tatbikatı' yapıldı.

05.12.2014 16:28  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Sandıklı Devlet Hastanesi'nde, Hastane Afet Plan Tatbikatı Projesi kapsamında 'deprem ve yangın tatbikatı' yapıldı.

Tatbikat kapsamında, Sandıklı Devlet Hastanesi'nde senaryo gereği yangın çıkarıldı. Yangının ardından hastalar tahliye edilirken, yaralananlar da 112 acil servis ekiplerince başka sağlık kuruluşlarına sevk edildi. Bir başka senaryo gereği ise ilçede deprem olmuş kabul edildi. Hastane arkasında bir inşaatta göçükte kalan yaralı ve ölülerle, bazı evlerin balkonlarından atlayarak yaralanan vatandaşlar canlandırıldı. Hastanedeki hastalar bahçeye taşınırken, depremde yaralanan vatandaşlar da 112 ve Sandıklı Belediyesi itfaiye ekipleri yardımıyla hastaneye götürüldü. Depremde yaşamını yitirenler cenaze torbalarına konarak morga kaldırıldı. Bu işlemler yapılırken polis de çevrede güvelik önlemi aldı.

Yaklaşık 2 saat süren tatbikatta; UMKE, Sandıklı Belediyesi itfaiye ekipleri ve polisle birlikte 10 doktor, 10 bilgi işlem personeli, 20 temizlik personeli, 30 hemşire, 10 sorumlu birim personeli görev aldı. Hastane çalışanlarından 23'ü ise yaralı ve yakınlarını canlandırdı. Tatbikatta hastane bahçesine 5 kriz masası, hasta kayıt birimi ve mutfak kuruldu. Tatbikattı canlandıran personelin sergilediği performans gerçeğini aratmadı.

Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetler Sağlık Hizmetleri Şubesi AFET ve UMKE sorumlusu Dr. Muammer Topuz, Tatbikat gerçekten başarılı ve gerçekçi oldu. Sandıklı Devlet Hastanesi'nin olası felaket ve olaylara karşı hazır olduğunu gördük dedi.

Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi Lütfi Mutlu ise Yaptığımız hastane plan ve afet tatbikatı kapsamında hastane birimlerimizden birinde senaryo gereği yangın çıkartıldı. Buradaki hastalarımızın dışarı tahliyesi yapıldı. Bunun yanı sıra senaryo gereği meydana gelen deprem sonrası düzenlediğimiz bir inşaat alanından yaralılarımızı getirerek hastane bahçesindeki tedavi alanlarında tedavisini yaptık. Başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiğimize inanıyoruz diye konuştu.

Tatbikata katılan personel tatbikat sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sandıklı Hastanede Deprem ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement