Sandıklı Kızık Köyüne Köy Konağı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sandıklı Kızık Köyüne Köy Konağı Yapıldı

Sandıklı Kızık Köyüne Köy Konağı Yapıldı

Ankara’nın Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile iş adamı olan kardeşi Ahmet Yaşar, doğup büyüdükleri Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Kızık köylerine köy konağı yaptırdılar.

02.02.2016 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile iş adamı olan kardeşi Ahmet Yaşar, doğup büyüdükleri Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Kızık köylerine köy konağı yaptırdılar.

1935 yılında kerpiçten yapılan ve o dönemlerde köy odası olarak kullanılan atıl binayı yeniden yaptıran Yaşar kardeşler, binanın köy konağı ve muhtarlık binası olarak kullanılmasını sağladılar. Konu ile ilgili olarak açıklama yayan iş adamı Ahmet Yaşar "Bu bina bizim çocukluğumuzda köy odasıydı. Burası köy odasının yanında o dönemde tiyatro gibi müsamerelerde yapılıyordu. Köye gelen misafirler burada ağırlanıyordu. Buranın atıl durumda olduğunu görünce binayı yeniden yaptırdık. Muhtarlık hizmet binasının yanında köye gelen misafirler tekrar burada ağırlanacak. İmkanı olan bütün iş adamlarının kendi memleketlerine köylerine bu şekilde sosyal sorumluluk çerçevesinde üzerine düşen görevi yapması gerekir. Biz memleketimiz Sandıklı'ya ve köyümüz Kızık'a elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Bu da bize bir Sandıklılı ve Kızıklı olarak mutluluk veriyor" dedi.

Köy Muhtarı Yılmaz Başpınar ise; "Ahmet ve Fethi Yaşar beyler bizim abilerimiz, her fırsatta köyümüzün ihtiyacı olan konularda maddi desteklerini esirgemiyorlar. Köyümüze bir okul ve sağlık ocağı yaptırmışlardı. Kendilerine bu desteklerinden dolayı bizde çok teşekkür ederiz" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sandıklı Kızık Köyüne Köy Konağı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement