Patates Tarlalarını Su Bastı - Son Dakika
Güncel

Patates Tarlalarını Su Bastı

Patates Tarlalarını Su Bastı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde Örenler Sulama Birliği Barajı'nın tahliye kanalından taşan su nedeniyle 25 dönüm patates tarlasını su bastı.

12.05.2015 12:49  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sandıklı İlçesi'ne bağlı Akharım Beldesi'ndeki Örenler Sulama Birliği Barajı'nın tahliye kanalı taştı. Taşan sular Alagöz Köyü Pancarlık mevkiindeki Mustafa Kahraman ve Yusuf Öztürk'e ait yaklaşık 25 dönüm patates tarlasına doldu. Üreticiler, patates ekimini yeni yaptıklarını belirterek, olayla ilgili şikayetçi olacaklarını söyledi.

Yusuf Öztürk, "Daha yeni patates ekimi yapmıştım. Patates tohumu pahalı. Ekim için traktöre koyduğumuz mazot da pahalı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ama yetkililerden şikayetçi olacağım, dava açacağım. Zararımın karşılanmasını istiyorum" dedi.

'BU SULARIN ÇARESİNİN BULUNMASI GEREK'

Mustafa Kahraman da "Bu barajdan gelen ve kanaldan taşan suların çaresine bakılması gerek. Kimseye duyurmadan, ilan ve anons yapmadan suları bırakıyorlar. O da önlem alamadığımız için arazilerimize giriyor. Bu köyümüze giren üçüncü sel baskını. Bu patatesin ikinci ekimi, bundan sonra buraya ekim de yapılmaz. Bu suyun bu araziden çekilmesi 15 gün sürer" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Patates Tarlalarını Su Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement