Sanığın Kefaletinde Maddi Durum İndirimi - Son Dakika
Güncel

Sanığın Kefaletinde Maddi Durum İndirimi

Sanığın Kefaletinde Maddi Durum İndirimi

Antalya'da, 18 yıl hapis cezasını 30 bin lira rüşvet karşılığında zabit katibine sildirdiği iddiasıyla yargılanan Serkan D., 20 bin liralık kefalet ücretini ödeyemeyince tahliye olamadı.

03.05.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da, 18 yıl hapis cezasını 30 bin lira rüşvet karşılığında zabit katibine sildirdiği iddiasıyla yargılanan Serkan D., 20 bin liralık kefalet ücretini ödeyemeyince tahliye olamadı. Mahkeme, sanığın maddi durumunun iyi olmadığının tespit edilmesi üzerine, kefalet ücretini 10 bin TL'ye indirdi.

Antalya'da hükümlü İsmail O. cezaevinden savcılığa gönderdiği mektupta, 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki zabıt katibi Tunç I.'nın, Serkan D.'nin 18 yıllık hapis cezasını hakimin elektronik şifresini kullanarak 30 bin lira karşılığı 18 aya indirdiğini, bu cezayı da hükmün açıklanmasını geri bırakarak ertelediğini iddia etti. Savcılık da verilen karardan şüphelenince yapılan incelemede, kararın değiştirildiği belirlendi. Kararı değiştirdiği iddia edilen 23 yıllık zabıt katibi 46 yaşındaki Tunç I. ile rüşvet karşılığında cezasını sildirdiği iddia edilen Serkan D. tutuklandı.

Davanın geçen ay görülen 3'üncü duruşmasında, 5 ay tutuklu kalan Tunç I. ve Serkan D.'nin 20'şer bin lira kefaletle yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol kaydıyla tahliyesine karar verildi. Zabit katibi Tunç I. kefalet ücretini yatırıp tahliye olurken, Serkan D. parayı yatırmadığı için tahliye edilmedi.

AVUKATI İNDİRİM İSTEDİ

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın görülmesine devam edildi. Davanın dördüncü duruşmasına tutuksuz sanık Tunç I. ve tutuklu sanık Serkan D., avukatlarıyla birlikte katıldı. Serkan D.'nin avukatı Çağrı Çolak, müvekkilinin 20 bin lira nakdi kefalet ücretini karşılayacak durumda olmadığını söyledi. Müvekkilinin bu nedenle kefalet ücretini yatıramadığını kaydeden Çağrı Çolak, nakdi güvence ücretinin düşürülmesini talep etti.

MADDİ DURUMU TESPİT EDİLDİ

Duruşmada, Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Serkan D.'nin ekonomik ve sosyal durumuna ilişkin yaptığı tespit tutanağı incelendi. Tutanakta, Serkan D.'nin, tutuklanmadan önce özel bir şirkette dağıtım elemanı olarak çalıştığı belirtildi. Eşi ve çocuklarının sanığın annesi ve babasıyla birlikte 525 lira bedelle kirada oturduğu anlatılan tespit tutanağında, sanığın üzerine kayıtlı mal varlığının da olmadığı kaydedildi.

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Duruşmada söz alan Serkan D., tahliyesini talep etti. Suç işlemeyi alışkanlık haline getiren bir kişinin cezaevinden yazdığı dilekçe ve beyanlarıyla 9 aydır tutuklu bulunduğunu söyleyen Serkan D., "Çocuklarım mağdurdur. Kefalet bedelini de ekonomik nedenlerle ödeyemedim. Kefalete ilişkin adli kontrol kararının kaldırılarak tahliyemi istiyorum" dedi.

KEFALET ÜCRETİ İNDİRİLDİ

Serkan D.'nin babası İbrahim D. de oğlunun cezaevinde bulunması nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Mahkeme, yargılama sonunda bir önceki celsede belirlediği 20 bin TL kefalet bedelinin, sanığın maddi durumunun yetersizliğini gözönünde bulundurarak 10 bin TL'ye düşürülmesine, kefaleti yatırması halinde yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol kaydıyla tahliyesine karar verdi.

Duruşma, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için ertelendi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sanığın Kefaletinde Maddi Durum İndirimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement