Sanık Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı Albay Cenk Bahadır Avcı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sanık Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı Albay Cenk Bahadır Avcı Açıklaması

Sanık Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı Albay Cenk Bahadır Avcı Açıklaması

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığından suikast timinin helikopterine yakıt verdiği gerekçesiyle tutuklanan Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı Albay Cenk Bahadır Avcı hakim karşısında ifade verdi.

08.03.2017 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığından suikast timinin helikopterine yakıt verdiği gerekçesiyle tutuklanan Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı Albay Cenk Bahadır Avcı hakim karşısında ifade verdi.

"Yılmaz General mesajları güvenmememi istedi"

Cenk Bahadır Avcı ifadesinde "15 Temmuz günü mesai bittikten sonra lojmana geçtim. Nöbetçi subay beni arayarak 'Deniz Hava Komutanlığından aradılar tüm uçuşların iptal olduğunu söylediler' dedi. Bu arada Deniz Hava Harekat Komutanı beni aramış. Sonra kendisine geri döndüm. VİP uçuş için bir uçak hazırlamam gerektiğini söyledi. Bende tamam dedim. Daha sonra meydana gittim. Bu arada haber merkezinden bir görev yazısı geldi. Genel Kurmay Başkanlığından gelen yazıda sıkıyönetim ilan edildiği yazılıydı. Aynı yazılı mesaj Deniz Kuvvetlerinden de geldi. Daha sonra Deniz Hava Üs Komutanı Tezcan Kızılelma'yı aradım. Gelen mesajları bildirdim. Ardından Garnizon Komutanını aradım. Yanında Hava Kuvvetlerinden Yılmaz Generalin olduğunu söyledi. Durumu anlattım. Kısa süre sonra geleceklerini söylediler. Ardından gece saat 24.00 sıralarında Yılmaz General makamında olduğunu mesajları görmek istediğini söyledi. Mesajları götürdüm. İnceledi. Bana bu mesajlara güven olmayacağını, bir Tuğgeneralin imzasıyla sıkıyönetim olmaz. Emniyet tedbirlerini al. Sıralı amirlerinden başka kimseden emir alma. Ben de Deniz Hava Üs Komutanı Tezcan Kızılelma'yı aradım. Oda donanma komutanıyla temasta olduğunu söyledi" dedi.

"Vali helikoptere yakıt vermeme emri verdi"

Muğla Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan telefonla beni aradı. Marmaris etrafında uçan ve etrafa ateş açan bir helikopter olduğunu, bu helikopterin bize ait olup olmadığını sordu. Ben de kendisine 'Bizim helikopterimiz değil' dedim. Bu arada sık sık telefonla görüşmeye devam ettik. Odama girdiğim sırada tanımsız bir hava aracının üsse yaklaştığı bildirildi. Bir süre sonra helikopter bizim üsse indi. Bu arada kule ve ben helikoptere telsizden anons geçtik. Ancak cevap vermediler. Daha sonra Gart kanalından kendilerine 'İzinsiz iniş yaptıklarını etraflarının sarıldığını, motor susturarak teslim olmalarını' istedik. Bunun üzerine helikopter kalkarak havalandı. Bu arada durumu Muğla İl Jandarma Komutanı Yavuz Albay'a bildirdim. Bir süre sonra helikopter yeniden geldi. Piste ineceği sırada Deniz Kuvvetleri Komutanlığından inen helikoptere yakıt vermemiz emredildi. Biz helikoptere yakıt vermeye başladık. Bu sırada Yavuz Albay'ı arayarak helikopterin geldiğini aldığım emir üzerine yakıt vermeye başladığımı söyledim. Bu arada Muğla Valisi telefonu alarak bana 'Helikoptere yakıt verme. Helikopterin kalkmasına izin verme' emri verdi. Ben telefonu kapattığımda helikopterin yakıt alım işi bitmişti. Helikopter hemen kalktı durduramadık" dedi.

Cumhurbaşkanının Avukatından saat düzeltmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın sanığa, "O gece HTS kayıtlarına göre Akıncı Kışlası ile görüştünüz mü' diye sordu. Sanık 'Hayır' yanıtını verdi. Avukat Aydın, 'İfadenizde sürekli saat 02.30-03.00 sıralarında Alay Komutanı beni aradı diyorsunuz. Kayıtlara geçmesi için söylüyorum. HTS kayıtlarına göre görüşmeniz saat 03.36 olarak görüşmüşsünüz. Bunun da kayıtlara geçmesini istiyorum" dedi.

Mahkeme Başkanından sanık Avcı'ya sorular

Mahkeme Başkanı sanığa 'O gece şüpheli helikopter Tuğgeneral Tezcan Kızılelma'nın talimatı ile mi kalktı' sorusuna, sanık 'Doğrudur Başkanım' derken mahkeme Başkanı tekrar sanığa, 'Kızılelma'ya vali ve alay komutanının emrinden bahsettiniz mi?' diye sordu. Sanık da 'Doğrudur. Yine de yakıt ikmali yapılması yönünde emir verdi' dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sanık Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı Albay Cenk Bahadır Avcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Su Kaynaklarına Dikkat Çağrısı
    13:24 Ankara'da Su Kaynaklarına Dikkat Çağrısı

    Başkent Ankara'ya içme ve kullanma suyu sağlayan barajların doluluk oranı düşük olduğu için ASKİ Genel Müdürlüğü, su tasarrufu çağrısında bulundu. Ankara nüfusunu besleyen barajlardaki su miktarı yetersiz olduğu için suyun bilinçli bir şekilde tüketilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Mart ve Nisan aylarındaki yağışların önemi üzerinde duruldu ve su kaynaklarının verimli kullanılması gerektiği belirtildi.

  • Kastamonu'da Sevgi Evine Bağlı Bir Bebek Hayatını Kaybetti
    13:24 Kastamonu'da Sevgi Evine Bağlı Bir Bebek Hayatını Kaybetti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kastamonu'da sevgi evinde kalan bir bebeğin hayatını kaybetmesine ilişkin vefat sebebinin otopsinin ardından belli olacağını ve olaya ilişkin adli ile idari soruşturmanın da başlatıldığını açıkladı.

  • Hatay'da Yapılan Kazı Çalışmasında Lahit Bulundu
    13:24 Hatay'da Yapılan Kazı Çalışmasında Lahit Bulundu

    Hatay'ın Defne ilçesinde elektrik kablo tesisatının yenilenmesi esnasında yapılan kazı çalışmasında ortaya çıkan lahit, Hatay Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı. Lahit üzerinde mitolojik objeler bulunuyor.

  • CHP Ankara İl Başkanlığı Mahalli İdareler Seçimleri için Toplantı Düzenledi
    13:23 CHP Ankara İl Başkanlığı Mahalli İdareler Seçimleri için Toplantı Düzenledi

    CHP Ankara İl Başkanlığı, Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde seçim sürecini değerlendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda, oyların güvenle sayılması ve tutanaklara düzgün şekilde geçirilmesini sağlayan bir sistem kurulduğu belirtildi. Ayrıca, sandık başındaki görevlilerin koordinasyonu ve hukuki sorunlara müdahale için hazırlıklar yapıldığı ifade edildi.

  • Batman'da muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 2 şüpheli gözaltına alındı
    13:23 Batman'da muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 2 şüpheli gözaltına alındı

    Batman'ın Kozluk ilçesinde, Siirt'teki muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan silahlı kavgaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı. Olay yerinden firar eden şüphelinin aracı, PTS kameraları tarafından tespit edildi. Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan araçta ruhsatsız silah ve 10 fişek ele geçirildi.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi
    13:23 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,12 artışla 9.091,13 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 11,16 puan arttı. Altın ons fiyatı ise uluslararası piyasalarda yüzde 1,7 artışla 2 bin 233 dolardan işlem görüyor.

  • Eskişehir'de 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmen oy kullanacak
    13:21 Eskişehir'de 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmen oy kullanacak

    Eskişehir Valiliği tarafından yapılan paylaşımla, 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimi için 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmenin oy kullanacağı ve 4 bin 85 personelin güvenlik tedbirleri amacıyla görev alacağı duyuruldu.


Advertisement