Sanko Sanat Galerisi'nde Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Yerel

Sanko Sanat Galerisi'nde Fotoğraf Sergisi

Sanko Sanat Galerisi\'nde Fotoğraf Sergisi

Fotoğrafçı Ömer Doğan’ın, Fas’ın doğal güzellikleri ve kültürünü yansıtan karelerden oluşan ‘’Fas Fotoğrafları Sergisi’’, Sanko Sanat Galerisi’nde açıldı.

24.01.2015 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fotoğrafçı Ömer Doğan'ın, Fas'ın doğal güzellikleri ve kültürünü yansıtan karelerden oluşan "Fas Fotoğrafları Sergisi", Sanko Sanat Galerisi'nde açıldı.

Sanatçının 35 fotoğrafının yer aldığı serginin açılışı, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, eski Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu ve Yatır ımcı Temsilcisi Taner Neng, Sanko Tekstil Yönetim Kurulu Asistanı, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek ve sanatseverlerin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Serginin açılışına eşiyle birlikte yöresel kıyafet giyerek katılan Ömer Doğan, fotoğraflarında, sanatın biçim içerik ve estetik değerlerinden yararlandığını ifade ederek, "Ancak, fotoğrafın bir sanat dalı değil, belge olduğunu düşünüyorum" dedi. Doğan, fotoğraf çekmeye duyduğu sevgisini "Fotoğraf benim için aştır" sözleriyle dile getirdi.

Beraber gittikleri ülkelerde eşinin çektiği fotoğraflarla ilgili bilgi veren Anette Doğan ise Fas'ın çok güzel bir ülke olduğunu ve Türkiye ile benzer birçok ortak noktası olduğunu belirtti. Faslı insanlarla tanışma imkanı bulduğunu ve onların Türkleri çok sevdiğini anlatan Doğan, "Bu ülkedeki izlenimlerimizi fotoğraflarla sizlere aktarmak istedik" diye konuştu.

Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek de galeride 185. sergiyi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, Ömer Doğan'a bu güzel çalışmalarını sanatseverlerle paylaştıkları için teşekkür etti. Daha sonra Yaşar Ağyüz ve Ahmet Sınav, sanatçıya ve eşine, Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan ' 'Belkıs Zeugma Mozaikleri" isimli bilimsel kitabı hediye etti.

SANATÇI

Gaziantep 1964 doğumlu olan Ömer Doğan, Gaziantep Lisesi'nde seçmeli ders olarak fotoğrafçılık eğitimi aldı. 2000 yılından bu yana profesyonel fotoğrafçılık Yapan ve Kültür Üniversitesi Sinema İşliğinde yönetmen dersi alan Doğan, 4 adet kısa film çekti ve kısa film senaryoları yazıyor. Strata Davranış Bilimleri Bireysel Gelişim Eğitimi ve Marmara Üniversitesi'nde Zaman Yönetimi Üzerine Fikir Üretimleri dersi alan Doğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve DPT'nin desteği ile gerçekleştirilen Türkiye- Suriye İşbirliği Projesi'nde fotoğrafçı olarak çalıştı. THY Skylife, Onurair magazin dergilerine destinasyon projeleri hazırlayan Doğan, AB ülkelerinde yayınlanan haftalık gazete ve dergilere belgesel fotoğraf çekiyor.

Doğan'ın sergisi, Sanko Sanat Galerisi'nde 13 Şubat'a kadar her gün saat 10.00-22.00 arasında gezilebilecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanko Sanat Galerisi'nde Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement