Sanko Sanat Galerisinde Resim Sergisi - Son Dakika
Yerel

Sanko Sanat Galerisinde Resim Sergisi

Sanko Sanat Galerisinde Resim Sergisi

Ressam Şefkat İşlegen, Sanko Sanat Galerisinde 6 Mart Cuma günü, "Değiş/imler" temalı resim sergisi açacak.

03.03.2015 10:54  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressam Şefkat İşlegen, Sanko Sanat Galerisi'nde 6 Mart Cuma günü, "Değiş/imler" temalı resim sergisi açacak.

Linol baskı ve akrilik tekniğinde hazırlanan sergisinde hayatın yıpratıcı, yorucu, hızlı temposundan uzaklaşmayı "değiş/imler" adı altında bulmaya çalışan sanatçı, figürlerindeki deformasyonla bunları dile getirmeye çalışıyor.

"Benim için resim yapmak bir düşünme, etkinliğidir. Bu aynı zamanda bir yaşama biçimidir" diyen İşlegen, düşünerek, üreterek yaşamanın, kendisini ve çevresini daha anlamlı kılmanın yollarından biri oluğunu söyledi.

Ortaya atılan objelerin doğadan alınsın veya alınmasın öncelikle anlatmak istediklerini dile getirmeleri gerektiğini belirten İşlegen, "Resim yapmayı, öncelikle düşünsel bir etkinlik ve dile getirmek istediklerimin bir göstergesi olarak tanımlıyorum. Resimde biçimler ve renkler teknik ne olursa olsun önemli değildir. Yalnızca sonuç önemlidir" dedi.

Her çalışmanın izleyicinin ilgisini çekemeyebileceğini, sanatçının sunduğu ve iletmek istediği anlamda bütünlük kazandırmasının önemli olduğunu kaydeden İşlegen, "Resim yapmayı duygularımla ilgili bir eylem olarak görüyorum. Bir anlamda da resim yapmak sorun çıkarmaktır ve onlara her resimde çözüm bulabilme çabasıdır" diye konuştu.

Şevkat İşlegen İzmir'de doğdu. 1978 yılında İzmir Buca Eğitim Fakültesi Resim (Grafik) Bölümü'nden mezun oldu. 1996 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesinde lisans eğitimini tamamladı.

Sanatçı, özgün grafik baskı çalışmalarında genelde linolü tercih ediyor. Mono print tarzında soyut çalışmalara da yer veren sanatçı, bugüne kadar yurt içinde 45 kişisel sergi açtı, uluslararası 32 sanat sempozyumuna katılarak Türkiye'yi temsil etti.

Yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçının, 2010 yılında katıldığı Bejning Bienali'nde (Çin Halk Cumhuriyeti) eseri sergilenmeye değer görüldü. Kanal Ege televizyonunda 3 yıl Renkahenk programının yapımcılığı ve sunuculuğunu üstlenen, Uluslararası Plastik Sanatçılar ve Birleşmiş Ressamlar Derneği üyesi olan sanatçı çalışmalarını İzmir'deki atölyesinde sürdürüyor.

Sanatçı 1998-2012 yılları arasında Paris (Fransa), Bremen, Essen, Köln (Almanya), Gent (Belçika), Floransa (İtalya), Stockholm (İsveç), Tokyo (Japonya), New York, Los Angeles, Manhattan, Miami (ABD), Prizren (Kosova), Tiran (Arnavutluk) ve Nahcevan'da sergi açtı.

1998 - 2009 yılları arasında çeşitli kurumlardan 7 ödül alan İşlegen'in 6 Mart Cuma günü saat 17.30'da Sanko Sanat Galerisi'nde açılacak sergisi, 27 Mart tarihine kadar açık kalacağı belirtildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanko Sanat Galerisinde Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement