Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi - Son Dakika
Yerel

Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi

Sanko Sanat Galerisi\'nde Sergi

Ressam Aslı Çakar Özen, Sanko Sanat Galerisi’nde yarın 16. kişisel resim sergisini açacak.

09.01.2014 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressam Aslı Çakar Özen, Sanko Sanat Galerisi'nde yarın 16. kişisel resim sergisini açacak.

Sanatçı Aslı Çakar Özen, 1956 yılında Trabzon'da doğdu. Samsun Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü bitiren sanatçı, lisansını Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde tamamladı. Halen Gaziantep Özel Sanko Okulları'nda resim öğretmeni olan sanatçı, aynı zamanda Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyeliğini ve küratörlüğünü de yürütüyor. Sosyal içerikli figüratif konuları mekan figür bağlantısı kurarak çalışan sanatçı, yöresel doku olan keşan ve peştamalı 'evrensel kaygılar içerisinde', sanatsal ögeler kullanarak ifade ediyor. Sanko Holding'in sponsorluğunda düzenlenen Gaziantep 1. ve 2. Uluslararası Ressamlar Buluşması'nın koordinat örü olan sanatçı, ulusal ve uluslararası 7 çalıştay, bir sanat festivali ve birçok sanat fuarına katıldı. Yurtiçi, yurtdışı, müze ve özel koleksiyonlarda resimleri bulunan sanatçı, 15 kişisel sergi açtı, 100 'ün üzerinde karma sergiye katıldı. Sanatçı ayrıca Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi.

SANKO SANAT GALERİSİ

Gaziantep'te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.

Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve Joan Miro sergisi olmak üzere, 172 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 3 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM'ye de farklı bir anlam kazandırdı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement