Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi - Son Dakika
Yerel

Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi

Sanko Sanat Galerisi\'nde Sergi

Ressam Hüseyin Yıldırım, Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı kişisel resim sergisi sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.

27.02.2015 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressam Hüseyin Yıldırım, Sanko Sanat Galerisi'nde açtığı kişisel resim sergisi sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Doğal soyutlamalar üzerinde çalışan ve yoğun renk kullanımıyla dikkat çeken sanatçı Yıldırım'ın 29 eserinin yer aldığı sergi, ziyaretçilerden büyük beğeni alıyor.

Yıllardır leke usulüyle, renk ağırlıklı doğal soyutlamalar üzerine çalıştığını belirten Hüseyin Yıldırım, sanatseverlerle buluşan dördüncü kişisel sergisinin 2013-2014 yılı çalışmalarından oluştuğunu ifade etti.

Tuval üzerine yağlıboya resim yaptığını, deniz konulu peyzaj soyutlamaları çalıştığını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Her zaman rengin büyüsünün peşinde koştum. Hala da koşmaya devam ediyorum. Bu sergimde yer alan resimlerimde de renklilik, dışavurumcu bir tarzda devam ediyor. Konum ise deniz peyzajları. Önümüzdeki yıllarda da bu konsepti sürdürmeyi düşünüyorum. Yeni projelerim var. Yeni teknikler geliştiriyorum, daha da zenginleştiriyorum."

Yıldırım'ın, Sanko Sanat Galerisi'ndeki sergisi, 6 Mart'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebiliyor.

SANATÇI

1972 yılında Anamur'da doğan Yıldırım, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu.

Bugüne kadar 20'den fazla ulusal yarışmalı sergide, sergileme aldı. Üç ödül kazandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Anıtkabir, bazı banka ve özel koleksiyonlarda resimleri bulunan sanatçının, çalışmalarında lekesel, renkçi ve dışavurumcu bir üslup dikkati çekiyor.

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği Üyesi olan Hüseyin Yıldırım, halen Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi'nde ve kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Sanat Galerisi ve Sanko Sanat Galerisi'nde kişisel sergiler açan ressam Hüseyin Yıldırım, 1995-2014 yılları arasında İstanbul, Adana, Ankara, Nevşehir ve Çorlu'da birçok seçme yarışmalı sergiler ve karma sergilerin yanı sıra, uluslararası sergilere katıldı.

Sanatçı Yıldırım, 1996 yılında Anıtkabir Derneği tarafından düzenlenen "Ulusal Cumhuriyetimiz ve Atatürk" konulu resim yarışmasında 3'üncülük ödülü aldı. Ayrıca, Gaziantep Öğretmenevi'nin kültür etkinlikleri kapsamında yapılan resim yarışmasında 3'üncülük ve Eskişehir'de düzenlenen "Yunus Emre Resim Yarışması"nda mansiyon ödülü bulunuyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement