Ressam Ferahoğlu, Sanko Sanat Galerisinde Sergi Açtı - Son Dakika
Yerel

Ressam Ferahoğlu, Sanko Sanat Galerisinde Sergi Açtı

Ressam Ferahoğlu, Sanko Sanat Galerisinde Sergi Açtı

Ressam Necati Seydi Ferahoğlu, Sanko Sanat Galerisinde kişisel resim sergisi açtı.

28.12.2013 19:18  Güncelleme: 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressam Necati Seydi Ferahoğlu, Sanko Sanat Galerisi'nde kişisel resim sergisi açtı.

Sanatçı Ferahoğlu'nun 24 eserinin yer aldığı sergi, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Özel Sanko Okulları Genel M üdürü Murat Köylüoğlu, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükusta, Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen ve sanatseverlerin katıldığı törenle açıldı. Sanatçıyı tebrik eden Kaymakam Turan, konuşmasında, bu memlekete hizmet eden, sanatın ve sanatçının elinden tutanlara saygı duyduğunu ifade ederek, bu hizmet aşkını ve sanat aşkını Sanko Ailesi'nde de gördüğünü belirtti. Gaziantep'te 3 yıldır görev yapt ığını ve bu şehri çok sevdiğini söyleyen Turan, 25 Aralık tarihinde Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünü kutladıkların ı anımsatarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehrin savunmasında şehit düşen 6 bin 317 şehidi minnetle andı. Atatürk'ün 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuştur' sözlerini hatırlatan Kaymakam Turan, sanata ve sanatçıya önem veren toplumların medeniyet yolunda ilerlediğini, Gaziantep ve Sanko Sanat Galerisi'nin de bunun farkında olduğunu kaydetti. Sanatçı Necati Seydi Ferahoğlu'nu "Güzel işler yapıyorsunuz. Yolunuz açık olsun" sözleriyle tebrik eden Turan, sanatçıya, Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan "Belkıs Zeugma ve Mozaikleri" isimli bilimsel yayını takdim etti.

Leke tekniği ile eserlerini yaptığını anlatan ressam Ferahoğlu da, resimlerinde genellikle doğaya ve hayvanlara yer verdiğini ifade ederken, "Yaşadığım bölgede doğa hızla yok olmaya başladı, yerine hızla binalar yapılıyor. Modern hapishaneler içinde yaşanıyor. Bu nedenle doğa resimleri yaparak, duygularımı anlatıyorum" dedi. Ferahoğlu, Sanko Ailesi'ne kendisine Gaziantep'te sergi açma imkanı verdiği için teşekkür etti. "Bu güzel eserlerinizle bizi mutlu ettiniz" diyen Aslı Özen de sanatçıya teşekkürlerini sundu. Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde açılan sergi, 10 Ocak'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

SANATÇI RESSAM NECATİ SEYDİ FERAHOĞLU

1975 yılında Amasya'da doğan Ferahoğlu, 1998 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği programından mezun oldu ve aynı yıl öğretmenlik görevine atandı. Öğretmenliğe başladıktan sonra yağlı boya çalışmalarına ağırlık veren sanatçı, 2007 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Öğretmenliği Programı 'nda yüksek lisansını tamamladı. Ulusal ve uluslararası resim yarışmalarında jüri üyeliği yapan Ferahoğlu, 2008 yılından itibaren Trabzon-Ak çaabat Güzel Sanatlar Lisesi'nde resim öğretmeni olarak görevine devam etmektedir.

Özel koleksiyonlarda ve müzelerde eserleri bulunan ressam Ferahoğlu, 6'sı kişisel olmak üzere 83 karma ve grup sergiye katıldı. 3 ödülü bulunan sanatçı, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği ve Karadeniz Plastik Sanatçıları Derneği üyesidir.

SANKO SANAT GALERİSİ

Gaziantep'te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı. Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve Joan Miro sergisi olmak üzere, 172 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 3 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM'ye de farklı bir anlam kazandırdı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ressam Ferahoğlu, Sanko Sanat Galerisinde Sergi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement