Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi Açılışı - Son Dakika
Yerel

Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi Açılışı

Sanko Sanat Galerisi\'nde Sergi Açılışı

Ressam Siret Uyanık, Sanko Sanat Galerisi’nde 10. kişisel resim sergisini açtı.

08.03.2014 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressam Siret Uyanık, Sanko Sanat Galerisi'nde 10. kişisel resim sergisini açtı.

Sanatçı Uyanık'ın 22 eserinin yer aldığı serginin açılışı, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Askerlik Şubesi Başkanı Albay İsmail Eroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Sanko Park AVM Yatırımcı Temsilcisi Taner Neng ve sanatseverin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sanatçıyı tebrik eden İl Jandarma Komutanı Albay Arslan, serginin açılışının Dünya Kadınlar Günü'ne denk gelmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Kaymakam Uğur Turan da Sanko Sanat Galerisi'nde düzenlenen sergilerin açılışına gelmekten mutlu olduğunu söyledi. Ressam Uyanık'ın Anadolu'nun birçok şehrinde kişisel ve karma sergiler açtığına vurgu yapan Turan, şöyle konuştu:

"Anadolu'yu seviyoruz, Anadolu'ya hizmet eden insanları seviyoruz. Devlet idarecilerinin sanata ve sanatçıya verdiği destekler çok önemlidir. Sanko Ailesi ile gurur duyuyoruz. Sanatçımızı burada görmek bizi mutlu etti. Yaptığı eserleri çok beğendim, takdir ettim."

Eserleri Gaziantepli sanatseverler ile paylaştığı için sanatçıyı kutlayan Kaymakam Mehmet Aydın ise sanatçılar var oldukça sanatın yükseleceğini ve toplumların yaşam standardının önemli seviyeye ulaşacağını kaydetti. Aydın, "Bize bu güzelliği yaşatan sanatçımıza ve bu serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim, alkışlıyorum" dedi.

SANATSAL FAALİYETLER ÖNEMLİ AŞAMAYA GELDİ

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat da konuşmasında, Gaziantep'te sanatın önemli bir seviyeye geldiğini, üniversitelerin, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Sanko Ailesi gibi sanayicilerin sanata ve sanatçıya destek verdiğini söyledi.

Her bir sanatsal faaliyetin; kentin kültürüne, turizmine ve tanıtımına önemli katkı sağladığını vurgulayan Aykanat, Ressam Siret Uyanık'a bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

Resimlerine çevredeki nesnelerin ve biçimlerin göründüğünden farklı olarak algılananın ötesinde anlamlar ve gizemler yüklediğini belirten Siret Uyanık ise doğadan aldıklarıyla kendi sanat iç dünyasında yeni ve farklı örtüşmeleri ve yorumlamaları tuvaline aktarırken bezen renksel bir müzikalite, bazen ise hüzünlü bir dinginliği anlattığını ifade etti.

Taşların renk ve biçimlerini esas alarak onlara farklı anlamlar yüklediğini, taşları insanlar olarak betimlediğini ve onların içerisinde yaşanmışlıkları, farklı medeniyetleri, geçmiş ve gelecek gibi konuları işlediğini açıklayan Uyanık, şunları kaydetti:

"Ana temam çakıl taşları, ancak onları taş olarak görmüyorum. Başka anlamlar yüklüyorum, insanlar olarak resmediyorum. Her biri insanların renklerini, kişiliklerini, yaşanmışlıkları ve hayatı temsil ediyor."

Estetik kurgu ve duygu aktarımına önem verdiğine vurgu yapan Ressam Uyanık, son dönem çalışmalarında resimlerin içerisine çift başlı kartal figürleri ekleyerek Anadolu, Selçuklu, Sümerler ve Hititler ile Türklerin yüzyıllardan beri çeşitli yerlerde kullandıkları bu sembolü yeniden yorumladığını bildirdi.

Uyanık, "İnsanları sadece canlı olarak değil, medeniyetleri ve kültürleriyle değerlendirmeliyiz" diyerek, yeni çalışmalarında farklı medeniyetlerin armalarını da resimlerine ekleyeceğine vurgu yaptı.

İl Jandarma Komutanı Arslan, daha sonra sanatçı Uyanık'a, Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan 'Belkıs Zeugma ve Mozaikleri' adlı bilimsel yayını takdim etti.

Siret Uyanık'ın, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'ndeki sergisi, 21 Mart'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

SANATÇI

Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda karma sergilere katılan Siret Uyanık'ın resimleri Amerika'da yayınlanan uluslararası çağdaş sanatçılar ve dünyadaki önemli sanatçılar kitaplarında yayınlandı. Uluslararası İzmir Sanat Bienali ve Ankart 2012 sanat fuarına katılan sanatçının iki de ödülü bulunmaktadır.

2004-2013 yılları arasında Ayvalık, Balıkesir, Şırnak, Ankara ve İstanbul'da toplam dokuz kişisel sergi açan Siret Uyanık, son 11 yılda Türkiye'nin birçok yerinde karma sergilere katıldı. Balıkesir, Bursa, Ankara, İstanbul, Van, Sivas, Adana, İzmir, Mersin, Gaziantep, Trabzon, Batum ve Çanakkale'deki karma sergilerinin yanı sıra eserleri bazı resim yarışmalarında sergilenen Ressam Uyanık, yurt dışında Karadağ'da karma sergide yer aldı.

SANKO SANAT GALERİSİ

Gaziantep'te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.

Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve Joan Miro sergilerinin de bulunduğu 174 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 4 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM'ye de farklı bir anlam kazandırdı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement