Sanko Üniversitesi Samsun'da - Son Dakika
Yerel

Sanko Üniversitesi Samsun'da

Sanko Üniversitesi Samsun\'da

SANKO Üniversitesi’nin sponsorluğunda bisikletle Karadeniz turuna çıkan Boran Ovayolu, “Hayalimin gerçekleşmesine katkı sağlayan SANKO Üniversitesi’nin Karadeniz turuma destek olması, Samsun’daki bisiklet topluluğu üyeleri tarafından takdir ve ilgiyle karşılandı.

05.09.2015 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SANKO Üniversitesi'nin sponsorluğunda bisikletle Karadeniz turuna çıkan Boran Ovayolu, "Hayalimin gerçekleşmesine katkı sağlayan SANKO Üniversitesi'nin Karadeniz turuma destek olması, Samsun'daki bisiklet topluluğu üyeleri tarafından takdir ve ilgiyle karşılandı. Bundan gurur duydum" dedi.

"İki Teker Hürriyet" sloganı ile Karadeniz'de pedal çeviren Ovayolu, Samsun'a ulaştı. Trabzon, Rize, Giresun ve Ordu'nun ardından, Milli Mücadeledeki önemi dolayısıyla "Güneş'in Doğduğu Kent" olarak da tanımlanan Samsun'a 4 il merkezi ve 20 ilçeyi geçerek ulaşan Ovayolu, "Sağlığım yerinde. Bisikletim sağlam. Karadeniz coğrafyası, kültürü, insanları ve fındığı çok güzel" şeklinde konuştu.

SANKO ÜNİVERSİTESİ'NE TEŞEKKÜR

Samsun'da tanıdığı olan fotoğraf sanatçısı Gencer Yurttaş'ın kendisi ile ilgilendiğini ve fotoğraflarını çektiğini anlatan Ovayolu, "Karadeniz turunda bol bol fındık yedim. Fındığın en leziz olduğu dönemde pedal çevirmek harika. Samsun'da büyük ilgiyle karşılandım. Samsun Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği Kurucu Başkanı Tanju Subaşı benim için tur ayarladı. Samsun Atakum Halk İskelesi'nden başlayıp, 19 Mayıs İlçesi'nde sona eren 52 kilometrelik tura 22 'pedaldaşım' katıldı.

Ovayolu, Samsun programı sırasında Atatürk'ün Milli Mücadele yolculuğunu başlattığı Bandırma Vapuru'nu da ziyaret ettiğini belirtti.

Karadeniz'de doğayı önemseyen ve koruyan kentlere dikkat çekmek amacıyla 50 günde 1.300 kilometre pedal çevirmek üzere 14 Ağustos'ta yolculuğu başlatan 23 yaşındaki Ovayolu'na, iki seneden beri projesini gerçekleştirmesi amacıyla SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu destek sağlıyor. Mersin Üniversitesi öğrencisi olan Ovayolu, geçen yıl Akdeniz, Ege ve Marmara sahillerinde pedal çevirmişti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanko Üniversitesi Samsun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement