Şanlı Türk Bayrağı Bumiad'da Göndere Çekildi - Son Dakika
Güncel

Şanlı Türk Bayrağı Bumiad'da Göndere Çekildi

Şanlı Türk Bayrağı Bumiad\'da Göndere Çekildi

Bursa Mühendis Mimar İşadamları Derneği, (BUMİAD) 30 Ağustos'un 94'ncü yıl dönümünü kapsamlı bir organizasyon ve coşku ile kutladı.

31.08.2016 14:58  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı önemi üzerine konferansla başlayan etkinlikte, Orhaneli Yolu üzerine dikilen 20 metrelik direğe bando eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile Türk Bayrağı çekildi.

Dernek merkezinde gerçekleştirilen 30 Ağustos törenine, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile çok sayıda davetli katıldı. Açış konuşmaları öncesinde Başbakan Binali Yıldırım'ın kutlamaya özel olarak gönderdiği telgraf okundu. Başbakan Yıldırım'ın mesajında, "Şan ve şereflerle dolu tarihimizin bir parçası olan 30 Ağustos zaferi kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığını tarih sahnesinden silinmek istenen milletimizin var oluş mücadelesinin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Bizler bugün tarihimizin her safhasında büyük fedakarlıklarla kazanılan sayısız zaferin bize verdiği güçle ülkemizde refah ve huzur ikliminin hakim olması için milletçe birbirimize kenetleniyor, istiklalimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden tüm şer odakları karşısında azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz. Vatanımız, bayrağımız, istiklalimiz için, inandığımız tüm değerler için millet devlet el ele yolumuza devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyor, bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde emek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyor, sizleri sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum." ifadeleri yer aldı.

Efe, "Cumhuriyetin ilkelerinden tarafız"

Programın açılışında BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Orhan Efe, 30 Ağustos'un önemine değinen bir konuşma yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhuriyet'in değerinin daha iyi anlaşıldığını dile getiren Efe, "Biz, mühendis ve mimarlardan oluşan bir STK olarak tarafsız bir derneğiz. Olaylara objektif bakıyor ve bu gözle değerlendiriyor ve politikalarımızı buna göre belirliyoruz. BUMİAD yansızdır. Ancak bir noktada tam anlamı ile taraftır. Taraf olduğumuz nokta; Mustafa Kemal Atatürk ün kurduğu Cumhuriyetimiz ve Cumhuriyet ilkeleridir. Ülkemizin birlik ve beraberliği ile bölünmezliğidir. Yurtta sulh cihanda sulh ilkesidir. Bu noktada BUMİAD yaşam sürdüğü sürece Cumhuriyetin asil bekçisi olarak gerektiğinde mücadelesini sürdürecektir. Cumhuriyetimiz hiç de kolay kurulmadı. Dedelerimizin çok büyük emekleri var. Hepimizin ailesinin geçmişinde şehitler ve gaziler var. Dolayısıyla bugünün önem ve değeri çok büyüktür. Mustafa Kemal Atatürk şöyle demiş ''Birlik ve beraberlik, ölümden başka her şeyi yener'' Yüce Allah bize daha nice 30 Ağustos'ları birlik ve beraberlik içerisinde coşku ile kutlamayı nasip etsin" dedi.

Bozbey, "Kurtuluşun önemini iyi anlamalıyız"

BUMİAD'ın kurucu başkanı İlker Özaslan'ın da bir konuşma yaptığı etkinlikte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, kurtuluş ile fetih arasındaki farka değindi. Bozbey, kurtuluşun anlamının fethin anlamına göre çok daha önemli olduğunu söyleyerek, kurtuluşun anlamının iyi idrak edilmesi gerektiğini söyledi. 30 Ağustos'un bir kurtuluş mücadelesi olduğuna da dikkat çeken Bozbey, "30 Ağustos'ta halkımızın tamamı canı pahasına bir kurtuluş mücadelesi vermiştir. Bu duruş bizlere ve gelecek nesillerimize de ışık tutmaktadır."dedi.

Programda Tarihçi Prof. Dr. Yavuz Oğuzoğlu tarafından 30 Ağustos öncesi yaşananlar konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide konuşan Oğuzoğlu, 30 Ağustos'un mimarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olduğunu hatırlattı.

-Türk Bayrağı törenle göndere çekildi -

Söyleşinin ardından törene geçildi. 30 Ağustos Resepsiyonunda İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Nurettin Başyiğit'in duası ve ardından Bursa Büyükşehir Belediye Bandosunun İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı çekildi. 30 Ağustos'un 94. Yılı dolayısı ile 47 beyaz 47 kırmızı 94 uçan balon da göğe salındı. Organizasyona katkı koyan kişi ve kurumlara plaket verildikten sonra, Bandonun konseri ve Tarihi Mehter Takımının performansı ile kutlamalar coşkulu bir biçimde tamamlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şanlı Türk Bayrağı Bumiad'da Göndere Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement