Şanlıurfa'da 1. Ulusal Podoloji Sempozyumu Başladı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da 1. Ulusal Podoloji Sempozyumu Başladı

Şanlıurfa'da, 1. Ulusal Podoloji Sempozyumu başladı.

28.04.2016 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, 1. Ulusal Podoloji Sempozyumu başladı.

HRÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Yeni, Harran Üniversitesi (HRÜ) tarafından Devlet Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyumda, podolojinin kendileri için yeni bir bölüm olduğunu söyledi.

Birgün tüm vücut organlarının ayrı ayrı bölümler olarak inceleneceğini belirten Yeni, "Üniversitemiz podoloji bölümünü başlatan ilk dört üniversite arasında yer almaktadır. Şu anda yaklaşık 25 öğrencimiz bu programda eğitim görmektedir. Bunların hepsi güzel gelişmeler" dedi.

Podoloji'nin ayak sağlığı bilimi olduğunu kaydeden Yeni, ayak sağlının önemli olduğunu vurguladı.

HRÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Akan da Podoloji kelimesini Türkiye'de yeni yeni duyulan bir kelime olduğunu ifade etti.

Dünyada her şeyin uzmanlaşmaya doğru gittiğini dile getiren Akan, "Ülkemizde 2012 yılından itibaren podoloji var. Dolayısıyla üniversitelerde yeni bir bölüm. Şu anda 20 üniversiteden misafirlerimiz sempozyuma katılmak üzere buradalar. Podolojiyle ilgili burada 3 gün boyunca 40 bildiri burada katılımcılara sunulacak. Bu alanda yapılan ilk sempozyum olmasına rağmen çok güzel bir tablo var. " diye konuştu.

Kocaeli Üniversitesi (KOU) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayfer Peker ise Türkiye'de ilk podoloji eğitiminin üniversitelerinde verilmeye başlandığını söyledi.

Türkiye'de bilimsel anlamda podolojinin eğitimini alan kişi sayısının az olduğunu kaydeden Peker, " Podologların meslek tanımları ülkemizde 2011 yılında yapıldı. Podoloji bölümünden mezun olan podologlar, bireylerin ayak sağlıklarının korunması ve bakımlarına yönelik hizmet veren ilgili uzman tabibin teşhisine ve tedavisine yönelik yönlendirmesine bağlı olarak hastaların ayak tedavisini yapan sağlık teknikerleridir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ilk oturumu gerçekleştirilen sempozyum 3 gün devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da 1. Ulusal Podoloji Sempozyumu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement