Şanlıurfa'da "Ali Dede Hayratı" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da "Ali Dede Hayratı" Etkinliği

Karaköprü Belediyesi'nce düzenlenen etkinlikte 4 bin kişiye kuru fasulye ve pilav dağıtıldı.

19.10.2014 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, Karaköprü Belediyesi'nce düzenlenen geleneksel "Ali Dede Hayratı" etkinliğinde, 4 bin kişiye etli kuru fasulye ve pilav ikram edildi.

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, belediye hizmet binası önünde düzenlenen etkinlikte, yıllar önce Karaköprü'de yaşayanların, Ali Dede hayratı için sofralar kurup yemek ikramında bulunduğunu belirterek, bu geleneği sürdürdüklerini söyledi.

Ali Dede'nin geçmişte kendilerine miras bıraktığı barış, huzur, dostluk ve bereketi bu coğrafyalara yaymak ve yaşatmak için çaba harcadıklarını ifade eden Çiftçi, tüm davetlilere katıldıkları için teşekkür etti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da bu tür değerlere sahip çıkıldığı sürece bölgede huzur, barış ve kardeşliğin egemen olacağını belirterek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Yemeklerin yapımında 800 kilogram et kullanıldı

Daha sonra kazanların başına geçen protokol üyeleri, hazırlanan kuru fasulye ve pilavı vatandaşlara dağıttı.

Etkinlikte 4 bin kişiye etli kuru fasulye ve pilav ikram edildi. Yemeklerin yapımında 800 kilogram et, 400 kilogram kuru fasulye, 450 kilogram pirinç kullanıldığı ve 8 bin ekmek dağıtıldığı öğrenildi.

Etkinliğe, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Karaköprü İlçe Kaymakamı Mustafa Kutlu, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan, Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altıok ile vatandaşlar katıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da 'Ali Dede Hayratı' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement