Şanlıurfa'da BDP'lilerden 'Uludere' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da BDP'lilerden 'Uludere' Protestosu

Şanlıurfa\'da BDP\'lilerden \'Uludere\' Protestosu

Bdp Milletvekili İbrahim Binici, Uludere'deki olayın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen olayın faillerinin hükümet tarafından saklandığını öne sürerek, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "2 yıldır bizce failleri belli olan Roboski'de, 34 Kürdün uçaklarla bombalanmasının sonucunda insan eti ve katır etine karışmış durumdaydı.

29.12.2013 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bdp Milletvekili İbrahim Binici, Uludere'deki olayın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen olayın faillerinin hükümet tarafından saklandığını öne sürerek, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"2 yıldır bizce failleri belli olan Roboski'de, 34 Kürdün uçaklarla bombalanmasının sonucunda insan eti ve katır etine karışmış durumdaydı. İki yıldır sorumluları ortada yok. Bunun baş sorumlusu AKP Hükümeti ve başbakandır. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Eğer insanlığı varsa eğer ben insanım diyorsa paralel devlet mi yaptı yoksa kedilerimi yaptı çıkarsınlar ortaya. Bunun suçlusu ve sonucu da başbakandır. Bizim temiz ellerimiz onun kirli yakasından hiç bir zaman düşmeyecektir. Bunun hesabını vermek zorundadır. Onun için Roboski kalbimizde yaradır. O yarayı bu sonuca getirecek olan Tayyip Erdoğan'dır. Bu güne kadar Kürt halkı kimseye yem olmadı. Kürt halkı özgürlük için direnecektir."

Eyleme katılanlar açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da BDP'lilerden 'Uludere' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement