Şanlıurfa'da Eş Zamanlı Kaçak Elektrik Denetimi - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Eş Zamanlı Kaçak Elektrik Denetimi

Şanlıurfa\'da Eş Zamanlı Kaçak Elektrik Denetimi

Şanlıurfa’da, kış mevsiminde meydana gelen elektrik kesintisinin önüne geçebilmek için bir dizi tedbir alan Dicle Elektrik Dağıtım, kayıt dışı elektrik kullanımının önüne geçebilmek için geceleri de denetimler yapmaya başladı.

17.11.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, kış mevsiminde meydana gelen elektrik kesintisinin önüne geçebilmek için bir dizi tedbir alan Dicle Elektrik Dağıtım, kayıt dışı elektrik kullanımının önüne geçebilmek için geceleri de denetimler yapmaya başladı.

Kayıt dışı ile mücadele

Havaların soğumaya başlaması ve buna bağlı olarak kayıt dışı elektrik kullanımının artması ile birlikte Şanlıurfa'da trafolara aşırı yük binmeye başladı. Bunun sonucunda ortaya çıkan arızalar yüzünden kentte istenmeyen elektrik kesintileri yaşanınca, bunun önüne geçmek üzere Dicle Elektrik Dağıtım, kayıt dışı kullanım ile mücadele başlattı.

250 ev ve iş yeri denetlendi

Daha önce gündüz denetimler yapan Dicle Elektrik ekipleri, artık geceleri de sayaç kontrolleri gerçekleştiriyor. Dün gece merkez Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler ve Cami Kebir ile Eyübiyye ilçesine bağlı Hayatı Harrani ve Selçuklu mahallerinde 70 kişiden oluşan 35 ekip ile eş zamanlı denetim yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren çalışma sonunda 250 konut ve iş yerinin sayacı kontrol edildi. Bunlardan kayıt dışı elektrik kullandığı saptanan 42 kişi hakkında ise yasal işlem başlatıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Eş Zamanlı Kaçak Elektrik Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement