Şanlıurfa'da İzinsiz Yürüyüşe 5 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da İzinsiz Yürüyüşe 5 Tutuklama

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Nevruz kutlaması bahanesiyle izinsiz gösteri yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 10 kişiden 5’i tutuklandı.

22.03.2016 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Nevruz kutlaması bahanesiyle izinsiz gösteri yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 10 kişiden 5'i tutuklandı.

Şanlıurfa Valiliği tarafından Pazar günü Nevruz Kutlamalarının yasaklamasına rağmen HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve beraberindeki 100 kişilik grup, ilçe merkezinde nevruz kutlaması yapmak istemişti. Polisin grubun ilçe merkezine girmesini engellemesi üzerine Baydemir'in yaptığı basın açıklamasının ardından grubun büyük bir kısmı dağılmıştı. Yaklaşık 30 kişilik grup ise sloganlar atarak, ilçe merkezindeki Nevruz alanına kadar yürüyüşe geçmişti. Polis ekiplerinin uyarılarına rağmen yürüyüşe devam eden gruba polis müdahale etmişti. Polis müdahalesinde 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 10 kişi ise ifadelerinin ardından ise adli makamlara sevk edildi. Siverek adliyesine getirilen 10 kişi savcılığın ardından ise "Cumhurbaşkanına hakaret, terör propagandası yapmak, izinsiz yürüyüş, kabahatler kanuna aykırı davranmak" suçları ile mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan 5'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 5 kişi denetimi serbestlik kararıyla serbest bırakıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da İzinsiz Yürüyüşe 5 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement