Şanlıurfa'da Kayıp Yakınlarından Eylem - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Kayıp Yakınlarından Eylem

Şanlıurfa\'da Kayıp Yakınlarından Eylem

Şanlıurfa'da, İnsan Hakları Şubesi üyeleri kayıp yakınlarıyla birlikte 'Kayıplar bulunsun failleri yargılansın' eylemi yaptı.

14.03.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, İnsan Hakları Şubesi üyeleri kayıp yakınlarıyla birlikte 'Kayıplar bulunsun failleri yargılansın' eylemi yaptı.

Öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan ve ellerinde 1995 yılından sonra kaybolan veya faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin fotoğraflarının bulunduğu 'Kayıplar bulunsun failleri yargılansın' yazılı pankart taşıyan İHD üyesi 50 kişilik grup, oturma eylemi yaptı. İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Attila Yazar, kayıp ve faili meçhul cinayetleri aydınlatılana kadar eylemlerinin süreceğini belirterek, "Son dönemlerde katiller için sanki gizli bir af çıkartılmışçasına bunları zaman aşımına uğratılmak istenmektedir. En son 2007 yılında çıkarılan iç güvenlik paketinden bu güne 183 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yeni çıkarılacak olan iç güvenlik paketi ile bu günleri düşünmek bile istemiyoruz. Biran önce kayıp yakınlarının adaletli bir şekilde akıbetinin belli olmasını faillerinin ise yargılanmasını istiyoruz" dedi.

"YÜZLEŞME KOMİSYONU KURULSUN"

Eylemde, 1995 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kaybolan gazeteci Nazım Babaoğlu'un ağabeyi Cemal Babaoğlu da konuştu. Cumhuriyet Savcılarının ellerindeki bilgi ve belgeleri değerlendirmesini isteyen Babaoğlu, "1994 yılında bir yıl içerisinde 3 gazeteci katledildi. Siverek'e 'önemli bir haber var' diye çağırılan kardeşimden 21 yıldan bu yana bir haber alınamadı. Kayıplarla ilgili tüm iddiaların adaleti sağlamak adına gerçeklerle yüzleşme komisyonu kurulmasını talep ediyoruz" diye konuştu. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Kayıp Yakınlarından Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement