Şanlıurfa?da Kışlık Kurutmalara Turist İlgisi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa?da Kışlık Kurutmalara Turist İlgisi

Şanlıurfa?da Kışlık Kurutmalara Turist İlgisi

Şanlıurfa'da kışlık kurutmalara turist ilgisi ŞANLIURFA mutfağında önemli yeri bulunan kışlık kurutmalık sebzeler tezgahlarda yerini aldı.

04.10.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da kışlık kurutmalara turist ilgisi

ŞANLIURFA mutfağında önemli yeri bulunan kışlık kurutmalık sebzeler tezgahlarda yerini aldı. Kış aylarında tüketmek amacıyla hazırlanan kurutmalıklara yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor.

Şanlıurfa'da kış aylarında tüketmek amacıyla bu yılın mahsulüyle hazırlanan acı biber, kabak ve patlıcan gibi sebzelerden oluşan kurutmalıklar, tezgahlardaki yerini alarak satışa sunuldu. Bu yıl tezgahta satılan en pahalı kurutmalığı 50 liradan satılan bamya olurken, en ucuz kurutmalık ise 5 liradan satılan kırmızı isot oldu. Kış ayında organik sebze tüketmek için biber, patlıcan kurutmalığını alan esnaflardan İhsan Kırmızı, 'Ben Almanya'da kalıyorum. Bizim buranın kurutmalık sebzelerle yapılan yemeklerin tadı bir başka oluyor. Her yıl burada kışlık kurutmalığımızı alıp öyle Almanya'ya gidiyoruzö dedi. Kurutmalık satışlardan memnun olduklarını belirten esnaf Cevdet Demirtaş ise, "Kurutmalıklar geçen yıla oranla aynı fiyattan satışa sunuyoruz. Evlerde ve köy yerinde kurutulan kurutmalıkları 6 ila 9 lira arasında satıyoruz. Kurutmalıkları genelde yerli ve yabancı turistler alıyor. Kurutmalıklar geçen yıla oranla aynı fiyattan satıyoruz ve şu an satışlarımız çok iyidirö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa?da Kışlık Kurutmalara Turist İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement