Şanlıurfa'da Meyve Bahçesinde Yangın - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Meyve Bahçesinde Yangın

Siverek ilçesinde çıkan yangında, yaklaşık 15 bin ağaç zarar gördü.

18.07.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek ilçesinde çıkan yangında, yaklaşık 15 bin ağaç zarar gördü.

Karakoyun Mahallesi'nde boş bir alanda düşen elektrik tellerinin anız ile teması nedeniyle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede çevreye sıçrayan yangına, vatandaşlar ve itfaiye ekipleri müdahale etti.

İtfaiye ekipleri, merkeze 8 kilometre mesafedeki yangın mahalline güçlükle ulaştı. İtfaiye ekipleri, polis ve vatandaşların çabalarıyla yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınan yangında, yaklaşık 15 bin meyve ağacı zarar gördü.

Arazi sahiplerinden Murat Naryaprağı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına itfaiyenin yetersiz personelle müdahale ettiğini savundu.

"Meramız kullanılamaz hale geldi, borularımız yandı, 3 bin nar ağacı, bin 500 farklı meyve ağacı ile 10 bine yakın kavak ağacımız yandı" diyen Naryaprağı, "Kaybımız çok büyük. İtfaiyenin çabası yetersiz kaldı, iki araçla geldiler defalarca telefon açmamıza rağmen itfaiye aracının sayısını artırmadılar, bundan sonra biz de kanuni olarak hakkımızı arayacağız."

Mahalle sakinlerinden Gülseren Naryaprağı da bölgede geniş arazilerin bulunduğuna değinerek benzer yangınların daha önce de çıktığını ancak itfaiyenin müdahalede yetersiz kaldığını iddia etti.

Yangınların elektrik telleri nedeniyle çıktığını öne süren Naryaprağı, konuyla ilgili yetkililerin önlem almasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Meyve Bahçesinde Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement