Şanlıurfa'da Öcalan'ın 'Doğum Günü' Alarmı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Öcalan'ın 'Doğum Günü' Alarmı

Şanlıurfa\'da Öcalan\'ın \'Doğum Günü\' Alarmı

İmralı'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan için PKK yandaşlarının, her yıl 4 Nisan'da düzenlediği doğum günü kutlamasının engellenmesi için Şanlıurfa Valiliği 1- 6 Nisan tarihlerinde ildeki tüm etkinlikleri yasakladı.

31.03.2016 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmralı'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan için PKK yandaşlarının, her yıl 4 Nisan'da düzenlediği doğum günü kutlamasının engellenmesi için Şanlıurfa Valiliği 1- 6 Nisan tarihlerinde ildeki tüm etkinlikleri yasakladı.

Nüfus kayıtlarında 14 Nisan doğumlu görünen PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın gerçekte 4 Nisan'da doğduğunu öne süren yandaşları, 2004 yılından itibaren her yıl 4 Nisan'da Halfeti'de kutlama törenleri düzenledi. Halfeti'nin Ömerli Mahallesi'nde dünyaya gelen Öcalan'ın doğum günü kutlamalarına binlerce insan katılırken, geçmiş yıllarda Ömerli Mahallesi'ne gitmelerine izin verilmeyen PKK yandaşları ile güvenlik güçleri arasında gerginlikler yaşandı. 2009 yılında 2 kişinin öldüğü olayların ardından son 5 yıldır Öcalan'ın doğum gününü kutlamak isteyenlerin mahalleye gitmesine izin verildi.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ YASAK KARARI ALDI

Bu yıl ise Şanlıurfa Valiliği, Abdullah Öcalan'ın 67'nci doğum günü kutlanacağı 4 Nisan öncesi aldığı bir kararla kent merkezi ve ilçelerde 1 ile 6 Nisan tarihleri arasında her türlü etkinliğin iptal edildiğini duyurdu. Bu kararın ardından polis, kentte güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Kentin giriş noktalarında zırhlı araçlarla uygulama noktası oluşturan polis, şüpheli araçları durdurarak arayıp, içinde bulunanları kimlik kontrolünden geçiriyor.

Öte yandan Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için daha önce tertip komitesi oluşturan Tutuklu ve Hükümlü Aileler Federasyonu ile HDP ve DBP üyeleri ise yasak kararına rağmen 4 Nisan'da kutlamayı gerçekleştireceklerini söyledi.

- Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Öcalan'ın 'Doğum Günü' Alarmı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement