Şanlıurfa'da Saadet Partisi Seçim Startı Verdi - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Saadet Partisi Seçim Startı Verdi

Şanlıurfa\'da Saadet Partisi Seçim Startı Verdi

Saadet Partisi kurmayları, 20-21-22 eylül tarihlerinde Urfa'da esnaf, sivil toplum kuruluşları ve halkla bir araya gelecek.

19.09.2013 13:51  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi, yerel seçimlere sayılı günler kala tüm Türkiye'de olduğu gibi Urfa merkez ve ilçelerinde halkın nabzı tutup seçim stratejisini belirleyecek. Tüm Türkiye'yi taramadan geçirecek olan parti kurmayları, 20-21-22 eylül tarihlerinde Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yaman grup başkanlığında Urfa'da esnaf, sivil toplum kuruluşları ve halkla bir araya gelecek. Saadet Partisi İl Başkanlığı'nda, İl Başkanı Halil Yiğit'le birlikte partisinin yapacağı üç günlük ziyaretle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Genel İdare Kurulu Üyesi ve Eski Milletvekili Niyazi Yanmaz, parti teşkilatı olarak geleneklerine bağlı bir parti olduklarını ve bunun için de halkla yüz yüze gelmeye büyük önem verdiklerini söyledi. Yanmaz, "Saadet Partisi İl Başkanlığı olarak bu basın toplantısını düzenlememizin yegane sebebi, Saadet Partisi Genel Merkezi'nin almış olduğu karar doğrultusunda Türkiye'deki tüm il, ilçe, belde taramaları söz konusudur. Hepinizin bildiği gibi Saadet Partisi ikna metodu üzerine, tebliğ metodu üzerine, anlatmak üzerine vatandaşımıza ulaşmakta, halka ulaşmaktadır. Bu şartlar içerisinde Şanlıurfa'mızda 20-21-22 Eylül tarihleri arasında genel başkan yardımcımız 20. ve 21. dönem milletvekilimiz Sayın Lütfi Yaman grup başkanlığında, genel başkan yardımcıları, eski milletvekillerimiz, genel idare kurulu üyelerimiz Şanlıurfa'ya teşrif edecekler. Şanlıurfa'da Saadet Partisi İl Başkanlığı'nın koordine ettiği çalışma söz konusudur. Bu üç gün içerisinde Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde halkımızı, esnafımızı ziyaret edeceğiz. Mülki amirlerimizi, valimizi, belediye başkanlarımızı, kaymakamlarımızı, emniyet müdürlerimizi, diğer kamu kurum ve kuruluşların amirlerini ziyaret edeceğiz. Yine sivil toplum kuruluşlarıyla oturup Türkiye'nin meselelerini konuşacağız. Saadet Partisi'nin bu tür konularda ne tür çözümler önerdiğini, Saadet Partisi'nin nasıl bir parti olduğunu bir defa daha anlatmaya çalışacağız. Gelişen şartlar, teknolojik donanımlar, artık Türkiye'de siyasetin ya beyaz camdan, ya da bilboardlar vasıtasıyla yapıldığını göstermektedir. Bunlar birer araçtır, birer enstrümandır. Ama hiçbir zaman sizin halkla direk yüz yüze temasınız, halkı dolaşmanız, esnafı dolaşmanız, onlarla iç içe olmanız, çay, kahve içmeniz ve sohbet etmenizin yerini tutmaz. Biz Saadet Partisi olarak geleneklerine bağlı bir partiyiz. Urfa'da böyle bir çalışma içerisinde olacağız" dedi.

'DEVLET BEŞ KAÇAKÇIYLA BAŞ EDEMEZ DURUMDA'

Suriye'de yaşanan olaylara ve Türkiye'nin dış politikasına değinen Yanmaz, hükümetin eğitim ve sağlık alanında da istenilen standartları yakalayamadığını ifade etti. Yanmaz, "Şanlıurfa, Türkiye'nin Güneydoğu'sunda yer aldığı için ve sınırı Suriye'yle en fazla olan il olduğu için önemlidir. Şanlıurfa'da hem Ceylanpınar'ımızda hem Akçakale'mizde zaman zaman üzücü hadiseler cereyan etmektedir. Bunlar, hükümetin dış politikasındaki yanlışlıktan kaynaklanmaktadır. Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan valiliğin bir açıklaması vardı. 'Sınırlarımıza hâkim olamıyoruz' diye. Sınırlarımız adeta delik deşik oldu. Ondan sonra her ne oldu ise; İçişleri Bakanlığı'ndan veya başka bir şekilde, bir baskıyla Urfa Valiliği tekrar bir basın açıklamasıyla 'Biz sınırlarımıza hâkimiz' diye bir demeç verdi. Maalesef hem baştaki hem sondaki hiç inandırıcı değil. Biz Urfa'da yaşayan insanlar ve halkımızla iç içe olduğumuzda bunu görüyoruz. Devlet maalesef dört, beş kaçakçıyla baş edemeyecek durumda. Urfa'da bakanımızın olmuş olması çok önemli bir konu. Ama on dört tane şehir hastanesi içerisinde, Türkiye'de gelişme bakımından ilk ona giren bir il olarak ve büyümekte adeta Türkiye'nin lokomotifi olan Urfa'da, on tane milletvekilimiz olmasına rağmen şehir hastanesinin Urfa'da yapılmıyor olması bizler için çok üzücü bir tablo. Urfa'da eğitim ve sağlık bu hükümet döneminde bir türlü huzura ermedi. İstediğimiz standartlara ulaşmadı. Bunlar bizi derin üzüntüye sevk etmektedir" diye konuştu.

'TÜRKİYE SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI YAPMAKTADIR'

2014'teki yerel seçimler ve Kobani'ye yardım konusuna da değinen Yanmaz, 2014 seçimlerinde parti olarak büyük sürprizler yapacaklarını belirtti. Yanmaz, "30 Mart 2014'te yerel seçimler olacak. Biz iddiayı sevmeyiz. Biz çalışan bir partiyiz. Geçtiğimiz yerel seçimlerde o zaman AK Parti gümbür gümbür ederken sadece bir Bozova'yı alabildi. Biz Saadet Partisi olarak dört tane belediye başkanlığı almıştık. Ben buradan bütün Urfa kamuoyuna şunu duyurmak istiyorum: Önümüzdeki yerel seçimlerin yıldızı göreceksiniz Saadet Partisi olacak. Saadet Partisi çok büyük sürprizlerin altına imza atacak. İnşallah 30 Mart'tan sonra da yapacağımız basın toplantısında da bunu hep birlikte kutlamış olacağız" diye konuştu. Yanmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Kobani'nin diğer ismi Ayn'el Arap. Biz politika olarak şöyle bakıyoruz. Kürt, Arap hepsi bizim kardeşimizdir. Suriye'deki bütün insanlar bizim kardeşimizdir. Özellikle Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kendi başına hareket ettiğine inanmıyoruz. Hükümetin dış politikası doğrultusunda hareket ediyordur. Ahmet Davutoğlu iyi bir teorisyen olabilir ama dış politika uygulaması maalesef bir hüsrandır. Suriye'nin bu duruma gelmesi ve kardeşkanı dökülmesinde Türkiye'nin rolü çok büyük. Türkiye adeta bir savaş çığırtkanlığı yapmaktadır. Hiçbir sebep yokken, helikopter vuruldu. Bunu da Türkiye kamuoyuna haklı göstermeye çalışıyorlar. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun, biz oradaki insanlara her türlü yardımın yapılmasını, oradaki insanların yaralarının sarılmasını ve o insanları kucaklamayı arzu etmişiz ve ediyoruz. Yardımı da destekliyoruz."

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Saadet Partisi Seçim Startı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement