Şanlıurfa'da 'Turizm Saha' Raporu Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da 'Turizm Saha' Raporu Açıklandı

Şanlıurfa\'da \'Turizm Saha\' Raporu Açıklandı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan Şanlıurfa Turizm Platformu tarafından hazırlanan saha raporu açıklandı.

09.01.2014 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan Şanlıurfa Turizm Platformu tarafından hazırlanan saha raporu açıklandı. 2013 yılının ilk 11 ayında Şanlıurfa'da konaklayan yerli ve yabancı turist sayısı 560 bin 812 kişi olduğu açıklandı. Seyahat acentalarıyla kente gelen, otellerde günlük ve haftalık konaklayan turistlerin en çok tarihi Balıklıgöl ve dünyanın ilk üniversite kalıntılarının bulunduğu kümbet evleriyle bilinen Harran İlçesi'ni gezdiği belirtildi.

11 aylık saha raporunu tamamlayan Turizm Platformu, Ticaret ve Sanayi Odası'nda toplantı düzenledi. Toplantıya Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, seyahat acentaları, otel ve konukevi yetkilileri katıldı.

Saha raporunu açıklayan Turizm Platformu Başkanı Asuman Cevahir Yazmacı, "Tarihi ve turistik yerleriyle adını duyuran Şanlıurfa'da 2013 yılında 560 bin 812 kişi yerli ve yabancı turist konakladı. Bu sayı Şanlıurfa turizmi açısından yeterli değil. Bu sayının artması için platform olarak turizm yetkilileri ile görüşmeler yaparak bu sayının yükseltilmesi için çalışmalar yapacağız" dedi.

Vali Vekili Ramazan Seçilmiş ise turist sayısının yetersizliğine dikkat çekerek, tarihi ve ören yerlerinin tanıtımında eksiklikler bulunduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da 'Turizm Saha' Raporu Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement