Şanlıurfa?da Üniversite Öğrencilerinden Yurt ve Ulaşım Eylemi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa?da Üniversite Öğrencilerinden Yurt ve Ulaşım Eylemi

Şanlıurfa?da Üniversite Öğrencilerinden Yurt ve Ulaşım Eylemi

Şanlıurfa'da üniversite öğrencilerinden yurt ve ulaşım eylemiŞANLIURFA'da bulunan Harran Üniversitesi'nde öğrenim gören erkek öğrenciler, yurttan okula otobüs seferi olmaması, kaldıkları yurdun barınma şartlarının ve yemeklerin kötü olduğunu öne sürerek yol kapatıp oturma eylemi yaptı.

27.10.2016 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da üniversite öğrencilerinden yurt ve ulaşım eylemi

ŞANLIURFA'da bulunan Harran Üniversitesi'nde öğrenim gören erkek öğrenciler, yurttan okula otobüs seferi olmaması, kaldıkları yurdun barınma şartlarının ve yemeklerin kötü olduğunu öne sürerek yol kapatıp oturma eylemi yaptı.

Karaköprü semtinde bulunan Haliliye Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan yaklaşık 300 öğrenci, akşam saatlerinde yurt binası önünde toplanarak, sloganlar eşliğinde caddeye kadar yürüdü. Yurttan 25 kilometre uzaklıkta bulunan Harran Üniversitesi Osmanbey kampüsüne direk otobüs seferi isteyen öğrenciler, barınma şartları, temizlik ve yemeklerin iyi olmadığını önü sürerek, yurt yönetimini protesto etmek için yol kapatıp oturma eylemi yaptı. Slogan atan öğrenciler, bu sırada yoldan geçmek isteyen belediye otobüslerine izin vermedi. İhbar üzerine gelen polislerin önlem aldığı öğrenciler, yapılan görüşmenin ardından sakinleştirilerek yurtlarına gönderildi.

Kampüse direk otobüs bulunmadığı için mağdur olduklarını anlatan ve bunun için direk sefer isteyen öğrenciler, kaldıkları yurdun da kötü şartlara sahip olduğunu ve düzeltilmesini beklediklerini kaydetti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) -

===============================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa?da Üniversite Öğrencilerinden Yurt ve Ulaşım Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement