Şanlıurfa'da Yılın İlk Umre Kafilesine Eğitim Semineri - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Yılın İlk Umre Kafilesine Eğitim Semineri

Şanlıurfa\'da Yılın İlk Umre Kafilesine Eğitim Semineri

Şanlıurfa Müftülüğü, umre seminerlerine katılımı arttırmak amacıyla bu yıl ilk kez kahvaltılı eğitim semineri düzenledi.

17.01.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Müftülüğü, umre seminerlerine katılımı arttırmak amacıyla bu yıl ilk kez kahvaltılı eğitim semineri düzenledi.

Şanlıurfa Müftülüğü, umre öncesi düzenlenen eğitim seminerlerine yeterli ilginin olmaması nedeniyle eğitim seminerlerinde yeni bir uygulama başlattı. Kayıt yaptıranlara kahvaltılı bir organizasyonla eğitim verildi. Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, "Şanlıurfa çocuklardan bayan ve yaşlılara kadar çok geniş bir yelpazede umrecimiz var. Bunları umreye gitmeden önce bilgilendirme ve umre tatbikatı yapmamız gerekiyor. İbadetlerin daha iyi bir şekilde yapılması nedeniyle seminerler yapılması gerekiyor. Gidecek kafilenin az bir kısmı bu seminerlere geliyorlar. Başka meşguliyeti ve gerekçelerini sunarak gelemeyeceğini belirtiyor. Bu da bizi üzüyordu. Diyanet İşleri'nin raporlarında görüldüğü gibi seminerlere katılmayanlar, umrelerini daha iyi eda edemiyorlar. Bizde seminerlerin teşvik edilmesi amacıyla farklı bir ortamda, kahvaltılı bir şekilde, kendi çoluğu çocuğu ile birlikte bir organizasyon düzenledik. Hedefimiz daha fazla katılımın gerçekleştiği bir seminer düzenlemekti. Hamdolsun hedefimize de ulaştık. Kafiledekiler Medine'ye gittiklerinde, Mekke ve Medine'ye gittiklerinde daha rahat yapacaklarına inanıyoruz" dedi. Müftü Açık, bu yıl ilk kez denedikleri uygulamanın diğer illere örnek olmasını diledi.

Mekke ve Medine'yi tanıtan, ibadet bilinci oluşturan, hac ve umre arasındaki farklar, yapılacak ibadetler, otelde, yolda yapılması gerekenler, sağlık konusunda yapılması gerekenler gibi konularda eğitim verilen kafiledekilere, ihram giydirilmesi ve maket Kabe etrafında tavaf edilmesi de uygulamalı olarak gösterildi. Yeni yılın umre kafilesindeki 79 kişi, 28 Ocak'ta Gaziantep'ten Medine'ye uçakla hareket edecek. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Yılın İlk Umre Kafilesine Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement