Şanlıurfa'daki Toplu Balık Ölümleri - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'daki Toplu Balık Ölümleri

Şanlıurfa\'daki Toplu Balık Ölümleri

Viranşehir İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yolcu: "Balık ölümlerinin bilinçsiz sulamadan kaynaklandığını tahmin ediyoruz"

01.08.2014 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viranşehir İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, toplu balık ölümleri yaşandığı ihbar edilen gölette inceleme yaptı.

İlçeye 25 kilometre mesafedeki Yayık Mahallesi'ndeki gölette toplu balık ölümleri gözlenmesi üzerine vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Balıkların ölüm nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatan yetkililer, gölette inceleme yaptı.

İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Siraç Yolcu, incelemenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, balık ölümlerinin bilinçsiz sulamadan kaynaklandığını tahmin ettiklerini söyledi.

Bölgede yaşanan kuraklık ve sulama nedeniyle göletteki suyun azaldığını belirten Yolcu, "Gördüğümüz manzara karşısında üzüntü duyduk. Burada kontrolsüz ve bilinçsiz sulama yapılmış. Bu nedenle gölette bulunan çok sayıda balık telef olmuş" dedi.

İnceleme için gelirken ölümlerin hastalıktan dolayı olabileceğini düşündüklerini dile getiren Yolcu, "Buraya geldikten sonra gördüğümüz manzara karşısında dehşete düştük. Balıkların yaşayabileceği hiçbir ortam ve su bırakılmamış. Ölümler de bundan dolayı meydana gelmiştir" diye konuştu.

Yolcu, daha fazla balığın ölmemesi için vatandaşları sulama konusunda dikkatli olmaya çağırdı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'daki Toplu Balık Ölümleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement