Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa\'dan Kısa Kısa

Memur Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınadı.

20.07.2014 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınadı.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, başta Gazze olmak üzere İslam coğrafyasında mazlumlara yapılan saldırılara ve zulme sessiz kalınmaması çağrısında bulundu.

Gazzeli mazlum insanlar için sokaklarda tepki gösterilerinde bulunduklarını aktaran Coşkun, İsrail'in suçsuz insanları hunharca öldürmeye devam ettiğini anlattı.

Coşkun, Filistinlilerin sadece Müslüman olduğu için zulüm gördüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Korsan ve katil İsrail'in insanlık dışı saldırıları, mübarek ramazan ayında arttı. Öldürmeye, yok etmeye, çocuk, kadın, hatta bebek demeden hunharca katletmeye doymuyor İsrail. Kan kusmaya, vahşet uygulamaya, insanlıkla arasındaki mesafeyi açmaya devam ediyor. İsrail insanlıktan çıkıyor demek mümkün değil. Çünkü, ne İsrail devleti ne de İsrailli devlet yöneticileri hiçbir zaman insan olmayı, politikalarını insanlık eksenli belirlemeyi tercih etmedi. İsrail, 1948'den bu yana vahşi ve korsan devlet pozisyonu konumunu hiç terk etmedi."

Saldırılarda şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Coşkun, Filistinlilere destek olmaya devam edeceklerini aktardı.

Ramazan eğlenceleri iptal edildi

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,  İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle ramazan eğlencelerinin yerine Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi etkinlikleri düzenleme kararı aldıklarını bildirdi.

Ekinci, yaptığı açıklamada, belediye olarak Balıklıgöl yerleşkesi civarındaki Ramazan Sokağı başta olmak üzere ilçe genelinde ramazan ayı dolayısıyla eğlence programları organize ettiklerini ancak Gazze'ye yönelik saldırılar nedeniyle etkinliklerin iptal edilmesi kararı aldıklarını belirtti.

Eğlencelerin yerini hüzne bıraktığını ifade eden Ekinci, eğlence ve şölen etkinleri yerine Kur'an-ı Kerim ve ilahi dinletilerine yer vermeye başladıklarını kaydetti.

Ekinci, saldırılar karşısında dünya ülkeleri arasında sadece Türkiye'nin, Filistin'e destek çıktığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gazze'deki olaylar, hakikaten bırakın Müslüman olmayı insan olanların, insanım diyen kişilerin bile kabul edemeyeceği olaylardır. Gazze'nin üzerinde ambargo yıllardır devam ediyor. Şu anda çoluk çocuk demeden çok iyi bildikleri işi yapmaya devam ediyorlar. Yani İsrail çocuk öldürme işini halen yapıyor. Tabi Müslüman olarak yıllardır bunun acısını çekerek hep beraber yaşıyoruz. Bizler de, ramazan etkinlikleri kapsamında her türlü eğlence ve şöleni sonlandırdık." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement