Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek'te hayvancılığa destek.

21.10.2014 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek Belediyesi ilçede hayvancılıkla uğraşan besicilere destek amacıyla sulama göleti yapacak.

Belediye, geçimini büyükbaş hayvancılıkla sağlayan ilçeye 45 kilometre mesafedeki Büyükyakıtlı Mahallesi sakinlerinin talebi üzerine mahalleye hayvan sulama göleti yapımı için çalışmalara başladı.

Kısa sürede tamamlanması planlanan göletin 4 metre derinliğinde 2 bin metre genişliğinde olması planlanıyor.

Mahalle muhtarı Nuri Yeşilağaç, yaptığı açıklamada, mahallede yaklaşık 100 hanenin olduğunu ve vatandaşların hayvancılık yaparak geçimlerini sağladığını söyledi.

Tarım arazisinin mahalle kırsalında az olduğunu belirten Yeşilağaç, hayvanların sulama ihtiyacının giderilmesi noktasında belediyenin yaptığı çalışmalar için teşekkür etti.

Kaymakam Köksal'dan esnaf ziyareti

Halfeti Kaymakamı Mutlu Köksal, turizm potansiyeli yüksek olan ilçede karşılaşılan sorunları esnafla işbirliği yaparak çözeceklerini söyledi.

Köksal, kısa süre önce göreve başladığı ilçedeki temasları kapsamında Halfeti Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Özgül ve Halfeti Esnaf Kefalet Kooperatifi  Başkanı Bekir Aybek'i ziyaret etti.

Esnafın ilçede önemli bir misyon üstlendiğini belirten Köksal, "Sizlerle birlikte sorunlara çözüm bulacağız. Turizm potansiyeli yüksek olan ilçemize gelen yerli ve  yabancı turistle biz her zaman muhatap olmayız ama sizler esnaf temsilcileri olarak her zaman görüşüyorsunuz. Ziyaretçiler konusunda karşılaşılan sorunları esnafla işbirliği yaparak çözeceğiz" dedi.

Başkanlar da ilçe için yürütülecek çalışmalara destek vereceklerini dile getirdi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement