Şanlıurfa'da Badminton Hakem Kursu - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Badminton Hakem Kursu

Şanlıurfa\'da Badminton Hakem Kursu

Şanlıurfa'da, badminton hakemi açığını gidermek amacıyla kurs açılacak.

16.12.2014 16:59  Güncelleme: 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, badminton hakemi açığını gidermek amacıyla kurs açılacağı bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, badmintonun son yıllarda okul ve kulüplerde sevilen ve yaygınlaşan bir branş olduğunu belirtildi.

Bu spor dalındaki hakem eksikliğini, düzenlenen kursla gidermenin amaçlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"3-4 Ocak arasında gerçekleştirilecek kursa, 18-55 yaş arasında, lise mezunu, sağlığı hakemlik yapmaya elverişli olanlar katılabilecek. Adayların, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden spor müsabakalarında ceza almadığını belirten yazı ve savcılıktan iyi hal belgesi alması gerekiyor. Badminton Federasyonu hesabına katılım ücreti olarak 200 lira yatıran adaylar, başvurularını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne yapacak."

Dini Yayınlar Genel Müdürü Salman, Şanlıurfa'da

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman, Kur'an-ı Kerim, hadis ve dua yayınlayan bir radyo kanalı açmayı planladıklarını söyledi.

İl Müftülüğünün daveti üzerine kentte gelen Salman, Halil İbrahim Eğitim Merkezi'nde ilçe müftülerine ve vaizlere "etkili din hizmetleri, etkin din görevlisi" başlıklı konferans verdi.

Salman, Diyanet İşleri Başkanlığının faaliyetlerine değindiği konferansta, başkanlığın birçok eseri yeniden yayıma hazırladığını belirtti.

Farklı radyo ve televizyon yayınlarının da yapılmasının planlandığını aktaran Salman, "Kur'an-ı Kerim, hadis ve dua yayınlayan bir radyo kanalı açmayı planlıyoruz. Bu radyomuzda beşer kelamının çok az olacağı bir yayın düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Osmanlı Ocaklarından STK ziyareti

Şanlıurfa'da kısa süre önce kurulan Osmanlı Ocakları'nın temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ziyaretlerine başladı.

Osmanlı Ocakları Haliliye Gençlik Kolları Başkanı Hasan Ay ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz'u ziyaret etti.

Yavuz ile görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Ay, kuruluş amaçlarının Osmanlı kültürünü ayağa kaldırmak olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde teşkilatlanma faaliyeti yürüttüklerini belirten Ay, Osmanlıca Türkçesini desteklediklerini vurguladı.

Yavuz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, heyete teşekkür etti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Badminton Hakem Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement