Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek Belediyesi'nin ağaçlandırma çalışmaları.

17.12.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek Belediyesi "Yeşilli severek daha güzel bir Siverek" kampanyası çerçevesinde 19 bin 500 fidan dağıtımına başladı.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz, yaptığı açıklamada ilçe genelinde bulunan park, okul, hastane, cami ve mezarlıkların ağaçlandırma için kampanya dağıtımına başladıklarını söyledi.

İlçenini yeşil görünüme kavuşması konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

" İlçemize baktığımızda ağaçlandırma noktasında eksiklik olduğunu fark ettik. Diyarbakır Orman Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerin ardından ilçemizin muhtelif alanlarını ağaçlandırmak üzere 18 bin adet Kızıl Çam, Bin 500 adet badem fidanı getirdik. Getirdiğimiz bu fidanları kamu alanları olmak üzere talep olması halinde kırsal alanda bulunan mahallelerimize de dağıtacağız."

-Suriyeli kardeş aile projesi

Siverek Yusuf Sami Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, " Suriyeli kardeş aile" projesi kapsamında, 10 aileye gıda ve giyim yardımında bulundu.

Okul müdürü Mehmet Ali Gedikli, yaptığı açıklamada bir süre önce okulda başlatılan kampanyanın yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Proje kapsamında ihtiyaç sahibe 32 Suriyeli aile belirlediklerini aktaran Gedikli, "Öğretmen ve öğrencilerden oluşan ayrı guruplar halinde ilçemize yerleşen Suriyeli aileleri ziyaret ettik. Her bir aile okuldaki bir sınıfımızla kardeş oldu. Projenin tüm okullara yayılmasını arzu ediyoruz. Bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılanacağı gibi gelişen dostluk ve kardeşlik bağları güçlenecek" dedi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement