Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Birecik Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Şubesi tarafından Alparslan Türkeş'in vefatının 18'inci yıl dönümü dolaysıyla mevlit programı düzenlendi.

03.04.2015 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birecik Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Şubesi tarafından Alparslan Türkeş'in vefatının 18'inci yıl dönümü dolaysıyla mevlit programı düzenlendi.

Köprü Camisinde gerçekleştirilen programda Türkeş için mevlit okutuldu. Yapılar duaların ardından programa katılanlara çikolata ve meyan şerbeti ikram edildi.

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Birecik Ülkü Ocakları Şube Başkanı Salih Başkapan, merhum Alparslan Türkeş'in Türkiye'nin önemli şahsiyetlerinden biri olduğunu kaydetti.

Suruç Çadır Kentinde kursiyerlere moral yemeği

Suruç Çadır Kentti yönetimi tarafından çadır kentte düzenlenen kurslara katılanlar yönelik etkinlik düzenlendi.

Çadır kent toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Çadır  Kent Merkez Yöneticisi Yardımcısı Abdurrahman Aksu, Kurs Merkezi Yöneticisi Sami Kılıç ve çok sayıda Suriyeli kursiyer katıldı.

Kurs Birimi Sorumlusu Sami Kılıç yaptığı açıklamada Suriyeli misafirlerin meslek öğrenmeleri ve boş zamanlarını iyi değerlendirmeleri için çeşitli kurslar düzenlediklerini söyledi.

Kadınların kurslara yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kılıç, "Kursiyerlerimiz düzenli olarak verilen kurslara geliyor. Onların moralini yüksek tutmak adına etkinlik düzenledik. Bu güzel imkanları için Kaymakamız Abdullah Çiftçi'ye ve emeği geçenlere teşekkür ederim " dedi.

Çadır kentte kadınlara yönelik Türkçe, kuaförlük, bilgisayar, müzik, ebru ve el sanatları kursları veriliyor.

Beşir Derneğinde eğitime destek

Siverek Beşir Derneği tarafından bir okula jenatör, dolap ve kırtasiye yardımında bulunuldu.

Beşir Derneği Siverek Temsilcisi Ahmet Koçak, yaptığı açıklamada ilçeye yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta Dalkaya Mahallesindeki  ilk ve orta okulunun bazı ihtiyaçları bulunduğu bildirmesi üzerine çalışma başlattıklarını söyledi.

Yardımlarda emeği geçenlere teşekkür eden Koçak, " Okul öğretmenleri özellikle kış  aylarında sıkça  elektrik kesintileri yüzünden okulun kaloriferlerini yakamadıklarını kesintiler yüzünden ders yapamadıkları bilgisi üzerine çalışma başlattık. Okulun kullanması için güçlü bir jeneratör ile okul dolabı ve bazı kırtasiye  malzemesini  okula  getirip yetkililere  teslim ettik" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement