Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa'da bahar döneminde etkili olan yağışlar arı yetiştiricilerini sevindirdi.

13.05.2015 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da bahar döneminde etkili olan yağışlar arı yetiştiricilerini sevindirdi.

Siverek, yağışlarla açan bitki ve çiçeklerin fazla olması nedeniyle arı yetiştiricilerin tercih ettiği bölgelerden biri haline geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan, Siverek- Viranşehir Bal Üreticileri Birliği Başkanı Sinan Uçar, yağışlarla gelen bitki çeşitliliğinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Bölgedeki bitki çeşitliliği nedeniyle arı yetiştiricilerinin Siverek'i tercih ettiği aktaran Uçar, " Türkiye'nin her yerinden arıcılar Siverek'e geliyor. Her yıl ortalama 1 ton 300 kilogram bal üretiliyor. Bu yıl bu rakamın rekor düzeye ulaşacağına inanıyoruz" dedi.

Siverek'te 6 bin ceviz fidanı dağıtıldı

Siverek Kaymakamlığı tarafından 6 bin ceviz fidanı dağıtıldı.

Kaymakam Hamza Erkal, Kaymakamlık binası önünde gerçekleştirilen dağıtım töreninde, ilçede ağaç sevgisini geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi.

İnsanları ağaç yetiştirmeye, fidan ekmeye teşvik ettiklerini aktaran Erkal, "Bu cevizleri okul bahçelerine, vatandaşların kendi bahçelerine ekebilecekleri gibi hediye olarak da başkalarına vermelerini istiyoruz. Siverek'in çevresine baktığımız zaman çok az orman olduğunu görüyoruz, insanların hiç olmazsa ağaç sevgisi orman sevgisi gelişsin istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement