Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa\'dan Kısa Kısa

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler İdaresi Başkanlığı Şube Müdürlüğü'ne tayini çıkan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Şanlıurfa Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

06.07.2015 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler İdaresi Başkanlığı Şube Müdürlüğü'ne tayini çıkan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Şanlıurfa Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

ŞUTB'den yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya'ya makamında ziyaret eden Seçilmiş bir süre sohbet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

" Sayın Vali Yardımcımız 5 yıl boyunca Urfamıza hizmet ettiler. Şanlıurfa için iyi işlere imza attılar. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla koordineli bir şekilde çalışmalarını yürüttüler. Şehrimize yaptığı hizmetlerden dolayı kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum"

Vali Yardımcısı Seçilmiş ise, amaçlarının Şanlıurfa'ya hizmet olduğunu ve bunu başarmak için de ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

- Siverek'te meyan şerbetine yoğun ilgi

Siverek ilçesinde ramazan ayı dolaysıyla meyan şerbeti satışlarının artığı bildirildi.

Hava sıcaklığını 40 dereceyi bulduğu ilçede bir çok vatandaşlar serinlemek için meyan şerbetti tercih ediyor. İftar saatine yakın meyan şerbeti satan işyerleri önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, litresini 1 TL'den aldığı şerbeti satın alarak evlerine götürüyor.

İlçede yaklaşık 30 yıldır meyan şerbeti satan Murat Altınbulak, ramazan ayı dolayısıyla satışlarının artığını söyledi.

Günde ortalama 500 litre şerbet sattığını belirten Altınbulak, " Meyan kökü yaralı bir bitki olup şerbetti mide ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiği gibi sindirim sisteminin çalışmasını hızlandırdığı tıp bilimi tarafından ispatlanmış. İlçede oruç tutan vatandaşlar, gazlı içecekler yerine meyan şerbetini tercih ediyorlar. Genelde ramazan ayında daha çok satıyoruz. Vatandaşların sağlıkları için sadece ramazan ayında değil her zaman doğal içecekleri tercik etmeleri gerekir" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement