Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerince çalışmaların sürdürüldüğü Atık Su Arıtma Tesislerinde 2 adet çöktürme havuzu, 3 adet havalandırma havuzu, 1 adet blower odası, 1 adet su deposu, elektronik ızgaralar ve temizleyicilerin olacağı Atık Su Arıtma Tesisleriyle 30 yıl boyunca çevre hassasiyeti sağlanacak.

10.01.2016 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerince çalışmaların sürdürüldüğü Atık Su Arıtma Tesislerinde 2 adet çöktürme havuzu, 3 adet havalandırma havuzu, 1 adet blower odası, 1 adet su deposu, elektronik ızgaralar ve temizleyicilerin olacağı Atık Su Arıtma Tesisleriyle 30 yıl boyunca çevre hassasiyeti sağlanacak.

Baraj çevresinde ikamet eden ilçe ve kırsal mahalle sakinleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin çevreye ve insan sağlığına yönelik başlatmış olduğu çevreye duyarlılık projelerinden dolayı teşekkür ederek, "Tesisin yapımında emeği geçen Başkan Nihat Çiftçi'ye ve ekibine teşekkür ediyoruz. Yol, su ve diğer üst yapı hizmetlerinin yanı sıra çevreci yaklaşımlarıyla Büyükşehir belediyesinin modern kent yapısını kırsala da taşıdığı için Allah razı olsun" dediler.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisleri projeleri Akçakale, Siverek ve Ceylanpınar'da hayata geçirilmiş olup, Hilvan ve Bozova'da yapımı halen devam ederken; Viranşehir, Birecik, Halfeti ve Kent Merkezi'ne yapılacak tesisler ise projelendirilmiştir.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, muhtarlarla bir araya geldi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çiftçi, önce Eyyübiye Muhtarlar Derneği'ni ardından Türkiye Muhtarlar Derneği Şanlıurfa Şubesi'ni ziyaret etti.Ziyaretlerde muhtarların mahalleleriyle ilgili sorunlarını dinleyen Çiftçi, yaptıkları çalışmaları da muhtarlara anlattı.Çiftçi, muhtarlarla toplantılarının her zaman tekrarlanacağını ve birlik, beraberlik içerisinde bütün mahallelerin sorunlarını gidereceklerini belirtti.Büyükşehir belediyesi olarak büyük bir coğrafyaya hizmet verdiklerini kaydeden Çiftçi, "Her noktaya ulaşmak ve hizmet götürmek için çalışıyoruz. Muhtarlarımızın mahallelerimizin sorunlarını taleplerini bizlere aktarmaları çok önemli. Bu yüzden her defasında muhtarlarla bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştiriyoruz. İnşallah beraberlik içerisinde bütün ilçe muhtarlarımızla temas ve diyalog içerisinde güzel bir şekilde hizmet edeceğiz" ifadelerini kullandı.- Atık su arıtma tesislerinin inşaatı devam ediyorBüyükşehir Belediyesi tarafından Hilvan ve Bozova ilçelerinde yapılan atık su arıtma tesislerinin inşaatı devam ediyor.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ilçelerde atık suyun tekrar doğaya kazandırılması amacıyla yapımına başlanan tesislerin çevreci projelerinin de hayata geçirildiği belirtildi.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerince çalışmaların sürdürüldüğü tesislerde, 2 çöktürme havuzu, 3 havalandırma havuzu, birer blower odası ve su deposu, elektronik ızgaralar ile temizleyicilerin yapılacağı aktarılan açıklamada, tesisin 30 yıl boyunca ilçelere hizmet vereceği kaydedildi. Açıklamada, Akçakale, Siverek ve Ceylanpınar'daki atık su arıtma tesislerinin hayata geçirildiği, Viranşehir, Birecik, Halfeti ve kent merkezinde yapılacak tesislerin de projelendirildiği ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement