Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Bozova'da çiftçilere yönelik olarak fıstık yetiştiriciliği konulu bir panel düzenlendi.

25.05.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozova'da çiftçilere yönelik olarak fıstık yetiştiriciliği konulu bir panel düzenlendi.

Bozova Belediyesinin toplantı salonundaki panele, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim görevlisi Doç Dr. İzzet Açar, Gaziantep Fıstık Araştırma Enstitüsü uzmanları Serpil Karadağ, Nilgün Kalkancı " fıstığın yetiştirilme tekniği, budanması, sulanması, tozlanma-döllenme ve meyve tutumu, gübreleme, fıstık zararlıları ile mücadele ve mücadele zamanı, hasatı, kurutması ve depolanması" konularında bilgi verdi.

Bozova Kaymakamı Hidayet Sarı, panelde yaptığı konuşmada panelin iki temel amacının olduğunu belirterek, "Amacımız Urfa Fıstığı yetiştiriciliği geliştirilmesine yönelik çiftçilerimizi bilinçlendirmek ve bundan sonra hayata geçireceğimiz örnek fıstık bahçeleri uygulaması projelerinin alt yapısını oluşturmaktır. İkinci temel amacımız ise Urfa Fıstığı'nın en azından Siirt Fıstığı gibi Antep Fıstığı türü altında bir çeşit olarak bilimsel literatürde kabulünü sağlamak ve markalaşma sürecini hızlandırmak." dedi.

Belediyeden Osmanlıca kursu

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan kursla, Osmanlıyı tanıtmak ve Osmanlıca metinlerin anlaşılmasını sağlamak amacıyla düzenlendiği belirtildi.

4 basamaklı olarak 3 aya yakın devam edecek kursta Osmanlıca'da arşiv ve edebi metinler başlıklı eğitimler verilecek.

Ayrıca kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement