Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek'de kadınlar belediye ile eğitim müdürlüğünün birlikte açtığı kurslara katılarak meslek öğreniyor.

30.05.2016 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek'de kadınlar belediye ile eğitim müdürlüğünün birlikte açtığı kurslara katılarak meslek öğreniyor.

İlçe Mesleki Eğitim Müdürlüğü ile Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü iş birliğiyle meslek sahibi olmak ve mesleki ustalık belgesini almak isteyen kadınlara yönelik açılan kurslar ilçede ilgi görüyor.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Çatalkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce çok sayıda kurs düzenlediklerini ancak eğitim yerinin yeni sanayi sitesinde bulunması nedeniyle kadınların bu kurslara ilgi göstermediğini söyledi.

Siverek Belediyesi'nin yardımıyla 4. kursu belediyeye ait bir binaya taşıdıklarını belirten Çatalkaya, "Bu binada kursları başlatmamızla birlikte kadınlarımız bu kurslarımıza yoğun ilgi gösterdiler. Haftada bir gün kursiyerler buraya gelerek eğitimlerine devam ediyor haftanın 5 günü ise çalıştıkları yerlerde pratik uygulamalarını yapıyorlar." dedi.

Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şükran Kongül de daha önce kadınların meslek kurslarına ulaşamadığını, binalarında kurs düzenlemeleriyle birlikte 56 kadının bu kurslarda eğitim almaya başladığını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi, Hilvan'da

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Hilvan ilçesinde devam eden çalışmaları inceledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Başkan Çiftçi ve beraberindeki heyetle gittiği ilçede, İnönü Caddesi, Bahçelievler ve Karacurun Mahallelerinde devam eden alt yapı çalışmalarını inceleyerek, ilgililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldığı belirtildi.

Açıklamada, ilçe ayrımı gözetmeksizin çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Başkan Çiftçi'nin, "Tüm ilçeleri ile birlikte kalkınan bir Şanlıurfa için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" dediği ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement