Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek ilçesinde yetim ve yoksul çocuklara bayramlık ayakkabı dağıtıldı.

29.06.2016 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek ilçesinde yetim ve yoksul çocuklara bayramlık ayakkabı dağıtıldı.

Merkezi Şanlıurfa'da bulunan Alikar İnsani Yardım ve Dayanışma Derneği tarafından Ramazan Bayramı öncesinde ilçede yaşayan yetim ve yoksul 400 çocuğa bayramlık ayakkabı dağıtıldı.

Derneğin Siverek temsilcisi Mehmet Yıldız, yaptığı açıklamada, hayırseverlerin bağışlarıyla çocukları sevindirmeye çalıştıklarını söyledi.

Kendilerine destek veren hayırseverlere teşekkür eden Yıldız, "Yetim ve yardıma muhtaç çocukları bir nebze de olsa bayramda sevindirdiğimiz için çok mutluyuz. Şimdiden tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun." dedi.

Siverek'te üniversite kurulması için broşür dağıtıldı

Siverek'te Karacadağ Üniversitesi kurulması için broşür dağıtıldı.

Karacadağ Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Derneği tarafından hazırlanan ve dağıtılan 10 bin broşürle üniversitenin kurulması için halktan destek istendi.

Dernek Başkanı Mehmet Nuri Konca, yaptığı açıklamada, ilçede Karacadağ Üniversitesi adında bir üniversitenin kurulması için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

İlçe halkının bilinçlenmesini ve kendilerine destek vermesi için broşür dağıttıklarını ifade eden Konca, şöyle konuştu:

"İlçemizde Harran Üniversitesine bağlı 4 yıllık eğitim veren Uygulamalı Bilimler Fakültesi bulunmakta. Bu fakültenin kurmasını istediğimiz üniversitenin temel taşı olacağını düşünüyoruz. İlçemizde 22 yıldan beridir kurulu bulunan meslek yüksek okulunun sorunlarına sahip çıkma, öğrencilerin barınma ulaşım sorunlarını çözmek Karacadağ Üniversitesi için eğitim kampüsü alanını oluşturmasın sağlamak için çabalarımız devam ediyor. Siverekliler olarak derneğimizin çatısı altında birleşip, uzun vadede de olsa Karacadağ Üniversitesi hayalini gerçekleştirmektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement